Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 9. 2016,
15.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

AC Milan Liverpool nogomet Mario Balotelli

Torek, 20. 9. 2016, 15.31

6 let, 7 mesecev

Balotelli navdušil, razočaral in se usedel na tribuno #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Mario Balotelli | Foto Reuters

Foto: Reuters

Če se je o nekdaj čudežnem dečku  v preteklosti veliko pisalo predvsem o njegovih norih in otročjih podvigih, smo v zadnjih dveh letih komajda vedeli, da je Mario Balotelli sploh še na svetu. O Italijanu se je ponovno začelo govoriti, ko je to poletje nepričakovano prestopil k francoski ekipi Nice.

Nekdanji zvezdnik Interja in Manchecster Cityja je po dveh dokaj uspešnih letih igranja za AC Milan leta 2014 za skoraj 20 milijonov evrov prestopil v Liverpool, kjer si ga je zaželel  takratni trener Brendan Rodgers. Tedaj je trdil, da če kdo, lahko le on kolesca v Italijanovi glavi namaže tako, da se bodo vrtela pravilno, a ljubezni med Severnim Ircem in Italijanom je bilo kmalu konec. 

Rodgers ga je uporabil le na 16 prvenstvenih tekmah, skupaj pa je za Liverpool odigral 28 tekem in dosegel  štiri zadetke. Po nič kaj obetavni prvi sezoni je Balotelli odšel na enoletno posojo k AC Milanu, kjer podobno kot pri Liverpoolu ni blestel in ni veliko igral.

Po vrnitvi na Andfield - Liverpool je kmalu po začetku lanske sezone zamenjal trenerja - je hitro videl, da nima prihodnosti niti pod Jürgenom Kloppom, ki mu ni dal priložnosti za dokazovanje niti na prijateljskih tekmah.

Ljubezni med Brendanom Rodgersom in Mariem Balotellijem je bilo hitro konec. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ljubezni med Brendanom Rodgersom in Mariem Balotellijem je bilo hitro konec. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pred ligo prvakov izbral začetno postavo

Balotelli, če je želel še kaj narediti iz sebe, je moral poiskati novo službo in našel jo je v Franciji. Za italijanskega napadalca, ki je za azzurre zbral 33 nastopov, se je zanimal tudi Lyon, ki igra tudi v ligi prvakov, na koncu pa je Balotelli presenetljivo na zadnji dan prestopnega roka (31. 8.) izbral Nico, kjer naj bi imel zagotovljeno mesto v prvi postavi.

Začelo se je že tako. Trener Nice Lucien Favre je Balotellija uvrstil v začetno postavo na tekmi proti Marseillu, na kateri je 26-letni Italijan že ob debiju dosegel dva zadetka in navdušil svoje navijače. 

Po tekmi je bil zadovoljen tudi sam in ob tem, da je pljunil na Liverpool, napovedal, da še vedno ni obupal, da nekega dne osvoji Ballon d'Or, nagrado za najboljšega nogometaša na svetu.

Balotelli: Še vedno lahko osvojim zlato žogo

''To, da sem podpisal za Liverpool, je bila največja napaka v mojem življenju. Razen navijačev in nekaj soigralcev nisem maral tega kluba. Imel sem dva trenerja Rodgersa in Kloppa, ki pa me s svojim načinom dela nista navdušila. Nismo bili enakih misli, a tako pač je," je novinarjem po tekmi povedal SuperMario.

Italijanski napadalec je ob debiju za Nico Marseillu zabil dva zadetka in bil najbolj zaslužen, da se je njegova ekipa na koncu veselila zmage. | Foto: Reuters Italijanski napadalec je ob debiju za Nico Marseillu zabil dva zadetka in bil najbolj zaslužen, da se je njegova ekipa na koncu veselila zmage. Foto: Reuters

"Nikoli ni prepozno za zlato žogo. Lahko bi jo že imel, a še vedno jo lahko osvojim v naslednjih dveh, treh letih. A to le s trdim delom na treningih," je dodal in človek je ob teh besedah dobil občutek, da ga v Liverpoolu res niso tretirali, kot bi ga morali. A trenutek resnice je prišel kaj kmalu.

Dve tekmi zapored preveč

Že v četrtek je pretekli teden je povsem razočaral v ligi Europa proti Schalkeju, ta konec tedna pa na tekmi z Montpellierom ni bil niti na klopi ekipe iz Nice. Zakaj? V javnost je prišlo le to, da Italijan ni dovolj dobro fizično pripravljen. Dve tekmi v petih dneh po toliko dneh mirovanja in neigranja je seveda hud zalogaj, zato za zdaj še ne bi odpisali Balotellija in ga bomo zagotovo še videli igrati v francoski ligi. A glede na to, da se pri kontroverznem Italijanu nikoli ne ve, nas lahko Balotelli kmalu postavi na laž.

Bo Mario Balotelli v naslednjih letih res dobitnik zlate žoge?

  • Da.
    13,39 %
    15 glasov
  • Ne.
    86,61 %
    97 glasov
Oddanih 112 glasov

Na njegovem Instagramu nikoli ni dolgčas:

Mario kot Mona Lisa:

 

Ok, that's to much😂🙏🏾🙈

A photo posted by Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) on

Ne spreglejte