Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 9. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

nogomet Manchester City Josep Guardiola Yaya Toure

Sreda, 21. 9. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Težave za legendo Manchester Cityja

Agent v škripce spravil zvezdniškega Afričana, Josep Guardiola zahteva opravičilo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Yaya Toure, Josep Guardiola | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"Dokler se ne bo opravičil, ne bo igral," je trener Manchester Cityja Josep Guardiola sporočil v zadnjih sezonah ključnemu nogometašu kluba Yayi Toureju. "Naj se raje opraviči on," je Špancu zabrusil njegov zastopnik Dimitri Seluk, ki je tudi zanetil spor.

Zvezdnik iz Slonokoščene obale in štirikratni afriški nogometaš leta Yaya Toure je legenda Manchester Cityja in eden izmed glavnih obrazov uspešne zgodbe, ki jo bogati klub iz Manchestra piše v zadnjih letih. Z njim je bil dvakrat angleški prvak in osvojil še kar nekaj lovorik. V zadnjih šestih sezonah, kolikor je v klubu, je danes 33-letni vezist postal ikona kluba.

Toda odkar je pred začetkom sezone na trenerski stolček sedel Josep Guardiola, s katerim je imel težave že pred leti pri Barceloni, ni več v trenerjevih načrtih. Odigral je le eno tekmo, v kvalifikacijah za ligo prvakov, za katero ga trener, ki je navduševal na klopi Barcelone in nazadnje delal v Bayern Münchnu, potem sploh ni prijavil.

Takrat se je v javnosti javil igralčev zastopnik in Guardiolo obtožil, da je Toureja ponižal, in dodal, da bi se moral zaradi tega javno opravičiti.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Opraviči se, če hočeš igrati

Afričan je za Man City odigral 269 tekem. | Foto: Reuters Afričan je za Man City odigral 269 tekem. Foto: Reuters Guardiola, ki je pot na klopi Manchester Cityja začel sijajno, z osmimi zmagami v vseh tekmovanjih (v prvenstvu ima po prvih petih krogih stoodstotni izkupiček, na prvem mestu ima 15 točk), se je medtem oglasil in Toureju sporočil, da ga v prihodnosti ne bo v njegovih načrtih, če se ne bo opravičil.

"Ko se bo igralčev zastopnik opravičil, bo Yaya spet del skupine in bo imel možnosti, da zaostri konkurenco v ekipi. Ne morem si privoščiti, da kot trener vsakemu dovolim, da v medijih govori, kar hoče," je dejal dvakratni zmagovalec lige prvakov z Barcelono, ki jo je leta 2009 popeljal do kar šestih lovorik.

Yaya Toure v Manchester Cityju:

Sezona Nastopi Goli Podaje
2010/11 50 10 7
2011/12 42 9 11
2012/13 42 9 7
2013/14 49 24 12
2014/15 38 12 1
2015/16 47 8 7
2016/17 1 / /

Odgovor: Opraviči se ti!

Na odgovor iz igralčevega tabora nismo čakali dolgo, a Dimitri Seluk, Tourejev zastopnik, s katerim sodelujeta že vrsto let, ni poskrbel za spravo. Prej nasprotno.

"Dokler se ne bo opravičil, ne bo igral," je sporočil Španec. | Foto: Reuters "Dokler se ne bo opravičil, ne bo igral," je sporočil Španec. Foto: Reuters

"Zakaj bi se mu moral opravičevati? Zmagal je na nekaj tekmah in misli, da je kralj. Živim v Evropi in lahko govorim, kar hočem. Noben Guardiola me ne bo ustavil. Opravičil se mu bom, če se bo on opravičil Manuelu Pellegriniju za to, kar mu je naredil," je Seluk prilil olja na ogenj. V mislih je imel situacijo iz prejšnje sezone, ko je Guardiola že nekaj mesecev pred koncem sezone najavil, da prihaja v Manchester in predhodniku iz Čila močno otežil delo v zadnji izmed treh sezon, ki jih je prebil na klopi bogatega angleškega kluba. 


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:

Ne spreglejte