Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 5. 2011,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija Maribor Dušan Kosič

Sreda, 4. 5. 2011, 11.12

8 let

Kosič: Olimpija je za Štajerce največji motiv

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnji mariborsko-ljubljanski obračun v tej sezoni bi lahko ''vijolice'' še približal osvojitvi naslova, hkrati pa tudi prekinil zajeten niz neporaženosti Olimpije. O tem v Ljubljani ne razmišljajo.

Nogometaši Olimpije ne poznajo poraza že 17 zaporednih tekem. Tokrat se odpravljajo v Ljudski vrt, v goste vodilnemu Mariboru, ki se mu nasmiha deveta državna zvezdica. ''Igramo proti nasprotniku, ki je prvi na lestvici. Igramo proti drugemu najboljšemu klubu v državi. Pričakujem poln štadion, saj je Olimpija za štajersko publiko največji motiv. Pričakujem torej pravo vzdušje in našo zmago,'' pred 90. ''večnim'' slovenskim derbijem nekoliko provokativno zagotavlja Dušan Kosič.

Kot igralec jih je odigral že nič koliko, v vlogi trenerja pa še čaka na zmago. Še več, v tej sezoni njegovi izbranci v 270 minutah še niso zatresli mariborske mreže. ''Želim zadetek in zmago. Vzdušje je delovno, na tekmo se pripravljamo tako kot na vsako drugo. Tekma prinaša samo tri točke. Predstaviti se želimo v dobri luči, igrati dober nogomet in osvojiti tri točke.'' Slednje bi prišle zelo prav v boju za (vsaj) četrto mesto, ki pelje v Evropo. Izpad Interblocka v polfinalu pokalnega tekmovanja je razveselil zeleno-beli tabor, ki mu za uresničitev cilja zadošča že sedanji položaj na lestvici. Prednost pred zasledovalci znaša ogromnih osem točk. ''Zgodba še ni zaključena. Osem točk se lahko hitro stopi. Mi bomo šli iz tekme v tekmo, poizkušali vse zmagati in pokazati dober nogomet,'' je napovedal.

Po zmagi v Lendavi, ki jo je strateg ''zmajev'' doživel kot najtežjo tekmo v spomladanskem delu, je ozračje v ljubljanski slačilnici še bolj sproščeno. ''Vsi so pričakovali zmago, mi pa smo imeli težave v igri in pristopu, ki ni bil na pravi ravni. Tekmec je bil srčen, ni imel kaj izgubiti, na koncu pa smo le dosegli tisto, kar je bilo najbolj pomembno,'' je podal spomin na težko prigarane tri točke, ki so jih njegovi izbranci ''ukradli'' Nafti. V Ljudskem vrtu bo potrebno pokazati boljšo igro. ''Zmagal bo tisti, ki bo bolj odločen in srčen. Naš motiv je velik, saj že dolgo nismo premagali Maribora. Obe ekipi sta v spodobni formi, zato pričakujem dobro in za gledalce zanimivo tekmo. Upam, da bo tudi več zadetkov kot prej. Kot trener bi raje videl, da je 4:4, ne pa 0:0. Tako bomo skušali tudi igrati.''

Oslabljena obramba

Olimpija bo na Štajerskem oslabljena. Zdesetkan bo predvsem osrednji del obrambne vrste, saj so se na seznamu poškodovanih znašli Milan Anđelkovič, Sreten Sretenović in Mitja Kovačevič, v zvezni vrsti pa ponovno ne bo Saše Raniča. Omenjena četverica v teh dneh obiskuje terapije, po mnenju strokovnega vodstva pa njihov počitek ne bo trajal le nekaj dni, ampak bi se lahko v posameznih primerih tudi zavlekel v daljše obdobje. Ljubljančane, ki v spomladanskem delu ne poznajo poraza, bo v Ljudskem vrtu bodrila tudi večja skupina navijačev, ki se bo v zgodnjih popoldanskih urah odpravila v Maribor z vlakom.

Ne spreglejte