Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
21. 5. 2011,
7.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpija Domžale

Sobota, 21. 5. 2011, 7.02

8 let

Kosič: Ne smemo dovoliti, da nas osmešijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije so izpolnili cilj. Četrtega mesta, ki pelje v Evropo, jim ne more več vzeti nihče, zato se v Domžale odpravljajo sproščeni. Zaradi poškodb in bolezni bodo znova zdesetkani.

Pogodbo z ''zeleno-belimi'', ki jim je bil številna leta zvest tudi kot igralec, je v četrtek za leto dni podaljšal Dušan Kosič. Če v jesenskem delu, ko se je na vroči stolček podal v času nalezljive rezultatske krize, ni nabiral točk v skladu s podanimi napovedmi in ocenami o kakovosti igralnega kadra, je v spomladanskem delu ubral drugačno pot in z Olimpijo preskočil dovolj ovir na lestvici, da se je lahko že nekaj krogov pred koncem pohvalil s priigranim ciljem, nastopom v Evropi.

''Pogodbo smo tudi uradno potrdili in se odločili za enoletno podaljšanje. Zadovoljen sem, da lahko nadaljujem z delom v tako dobro organiziranem klubu. Verjamem, da bosta z menoj ostala tudi Aleš (Čeh, op.p.) in Martin (Magister, op.p.). Skupaj smo močnejši, ko pa je v klub prispel še Mile (Ačimovič, op.p.), nam je dokončno steklo,'' je Sportalu zaupal rekorder v 1. SNL po številu nastopov. Čeprav je cilj Olimpije dosežen, v zadnjih dveh krogih ne bo nikakršnih preračunavanj. Strokovno vodstvo se želi od navijačev posloviti z dvema zmagama.

Šokote ne bo več v Ljubljano

V soboto bo to vse prej kot lahko, saj bodo ''zmaji'' v sosedskem obračunu gostovali pri Domžalah, ki jih teorija še vedno ni odpisala iz boja za državni naslov. Naloga Olimpije, da po ''lahkotni'' zmagi nad nemotiviranimi Ajdovci vzame skalp še moštvu, ki jih je zasenčilo v pokalnem tekmovanju, bo zahtevna. Toliko bolj zaradi vnovičnih težav pri sestavi začetne enajsterice, saj se je zaradi različnih razlogov na seznamu odsotnih znašlo ogromno imen. Znova manjka poškodovani napadalec Tomo Šokota, ki v tej sezoni ne bo več zaigral za Olimpijo. Športni direktor Milenko Ačimovič je že naznanil, da se z izkušenim Hrvatom ne bo podaljšalo sodelovanje.

''Res je. Šokota v prihodnji sezoni ne bo več naš član. Z nami tudi več ne trenira, ampak je na okrevanju na Hrvaškem,'' je potrdil strateg Kosič, ki v domžalskem Športnem parku ne bo mogel računati tudi na pomoč v tem trenutku najbolj razigranega posameznika, občasnega reprezentanta Dareta Vršiča. Že od prej je poškodovan Saša Ranić, konkurenco v zvezni vrsti pa bo osiromašil še izostanek v zadnjem času strelsko razpoloženega Aneja Lovrečiča. Bolezen je v posteljo preselila kapetana Davida Kašnika in Blaža Božiča, stebra obrambe, Sreten Sretenović in Milan Andjelkovič, pa sta po dolgem času opravila nekaj treningov, a vodstvo Olimpije z njima še ne želi za vsako ceno tvegati, zato bosta derbi predzadnjega kroga PrveLige spremljala s klopi za rezervne igralce. Edina novica, ki je podarila nasmeh na obraz 40-letnega Kosiča (okrogli jubilej je praznoval pred kratkim, dan po domači tekmi s Novogoričani), je vrnitev Bobana Joviča in Davorja Škerjanca. Strelca na zadnjem velikem derbiju v Ljudskem vrtu ne čutita več zdravstvenih težav.

V ekipi ni nedotakljivih

Bo zaradi tega, ker je četrto mesto že zagotovljeno, na srečanju prisoten kaj manjši naboj?

''Nikakor. Tekmovalni naboj je visok že na vsakem našem treningu, kaj šele tekmi. Potrebujemo maksimalen pristop. V ekipi ni nedotakljivih. Nazadnje smo igrali praktično brez osmih igralcev, pomembnih za našo igro, pa so ostali pokazali, da so iz pravega testa. Podobno pričakujem tudi v Domžalah. Na tekmi z ekipo, ki nas je fino nadigrala, da je izgledalo že kar smešno. Imeli bomo opravka z izkušeno in čvrsto ekipo. Ne smemo jim še enkrat omogočiti, da bi nas osmešili. Moramo premagati vsakega tekmeca,'' je odločen trener Ljubljančanov, ki bi z zmago v Domžalah izdatno pripomogel Mariborčanom k devetemu naslovu. ''Vijolice'' v tem primeru ne bi potrebovale na gostovanju v Ajdovščini niti točke.

Ne spreglejte