Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2011,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valter Birsa Robert Koren

Torek, 9. 8. 2011, 8.17

8 let

Koren in Birsa navdušena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kakšno ozračje vlada v reprezentanci pričajo besede tako Roberta Korena kot Valterja Birse. Ob tem sta poudarila, da je želja proti Belgiji dobra igra in zmaga ter ohranjanje pozitivne klime v ekipi.

Sredin obračun proti Belgiji bo slovenska reprezentanca izkoristila za dodatno piljenje forme, preizkus določenih taktičnih variant v obrambi, saj bo proti Estoniji manjkal Marko Šuler, in nabiranje samozavesti pred septembrskim bržkone že ključnim delom kvalifikacijskega ciklusa za EP. Reprezentance so se tokrat za razliko od preteklosti zbrale v avgustovskem terminu, se pravi tik pred začetkom ali ponekod že začetkom nove sezone. Obenem je to zelo občutljiv trenutek za velike klube.

Med tistimi, ki je že začel sezono v dresu Hull Cityja, je Robert Koren. Njegov Hull je v drugi angleški ligi doma z 1:0 premagal Blackpool. Koren je odigral celotno srečanje. "Vedno smo zelo veseli, kadar se zberemo. Vendar čaka nas težka tekma. Na treningih si želimo dodatno izpiliti določene stvari in v sredo pokazati pravo igro ter doseči primeren rezultat. Pokazati želimo pravi obraz in upamo, da bo tudi rezultat temu primeren," je dejal kapetan slovenske reprezentance.

Birsa se še prilagaja

Podobnega mnenja je tudi Valter Birsa, ki še čaka na debi v dresu Genoe. Ob selitvi iz Francije je še v fazi prilagajanja na italijanski okolje.

"Normalno je, da se je ob zamenjavi okolja spet lepo srečati s prijatelji v reprezentanci. Še vedno se prilagajam, zato mi to druženje ugaja. Nekateri nogometaši so že v pogonu, zato si želimo dobro igrati in zmagati," je dejal "Biki" in dodal: "Nekateri klubi želijo, da igralci ostanejo v tem terminu po klubih, vendar nam je v čast, da igramo za reprezentanco. Obenem je to tudi dobra priprava pred septembrskimi kvalifikacijami," je povedal 25-letni nogometaš.

Birsa je s strani Društva športnih novinarjev prejel posebni nagradi. Eno za tretje mesto v izboru za najboljšega športnik leta 2010 (njegov zadetek na SP v JAR je bil po nekaterih anketah med 10 najlepšimi) in nagrado za "fair play". Omenjeni priznanji mu utegneta dati še dodatnega zagona za novo sezono, v kateri bo igral za Genoo, z reprezentanco pa se bo skušal prebiti na evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte