Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 12. 2013,
14.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Ponedeljek, 2. 12. 2013, 14.36

7 let, 12 mesecev

Koper kralj domačih tekem, Gorica pa gostovanj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bliža se konec jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije. Presenetljivo, resda tudi s tekmo več od Maribora, vodijo Koprčani, ki na Bonifiki sploh še niso izgubili. V gosteh je najboljša Gorica.

Po nepopolnem 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v torek bo odigrana še prestavljena tekma med Celjem in Domžalami, smo pogledali po lestvici uspešnosti na domačih in gostujočih igriščih. Po dolgem času na vrhu ni Mariborčanov, ki so se morali na treh lestvicah (skupni, domači in gostujoči) zadovoljiti z dvema drugima in tretjim mestom. Vijolice so med napornim jesenskim sporedom v Ljudskem vrtu doživele dva poraza. Po Triglavu je do sladkih treh točk prišel še Zavrč in v nedeljo poskrbel, da se krog pred koncem jesenskega dela – ne pozabimo, prestavljeni derbi v Stožicah med neprepričljivo Olimpijo in Mariborom bodo odigrali šele konec februarja 2014 – na prvem mestu bohotijo kanarčki.

Vodilno moštvo gleda na domačih tekmah le 500 ljudi

Koper na Bonifiki v tej sezoni sploh še ni izkusil poraza in je edini slovenski klub, ki se lahko pohvali z domačo nepremagljivostjo. Zato še bolj preseneča podatek, da si je deset srečanj na udobnem objektu v neposredni bližini morja ogledalo le pet tisoč ljubiteljev nogometa. Povsem drugače je v Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo že 25.600 gledalcev. V zadnjih krogih so spremljali poslastici, všečna festivala zadetkov (zmaga Maribora nad Domžalami s 5:3 in poraz z Zavrčem s 3:4), na lestvici pa njihovi ljubljenci gledajo v hrbet Kopru. Edinemu klubu, ki se je v zadnjih petih sezonah poleg za slovenske razmere izjemno močnih Mariborčanov povzpel na slovenski prestol. Med Koprčane in Mariborčane se je na lestvici uspešnosti domačih nastopov vrinil Zavrč ter pokazal, kje črpa največjo moč.

Samozavestni novinec iz Haloz je na domačem dvorišču izgubil le enkrat. Gorica je v 4. krogu odpravila Zavrč z 2:0, Viktor Trenevski je segel v roke nekdanjemu italijanskemu reprezentantu Luigiju Apolloniju, nato pa se je razprodaja domačih točk v večjem obsegu končala. Vrtnice so v tej sezoni najbolj nehvaležen gost v 1. SNL. Osvojile so že 16 točk, prav toliko, kot v jesenskem delu pred domačim občinstvom. Izgubile so le dvakrat, v tem pogledu jim parira le še velenjski Rudar, tekmeca pa spravile na kolena štirikrat. Več gostujočih zmag imajo le Mariborčani (pet), ki pa so trikrat naleteli na mino. V Zavrču, Celju in v tej sezoni neosvojljivem Kopru.

Triglav najslabši, čeprav je v gosteh šokiral Maribor

Najslabše se na lestvicah godi Triglavu. Zadnji je na najbolj pomembni razpredelnici, ki upošteva število osvojenih točk na vseh tekmah, na repu pa je tudi po učinkovitosti na domačih tekmah oziroma gostovanjih. Pa čeprav je sredi Ljudskega vrta poskrbel za senzacijo vseh senzacij in kmalu po vrnitvi Siniše Brkića premagal Maribor. Za ščepec boljša je novomeška Krka, ki je doma in v gosteh osvojila točko več od Kranjčanov, kar bi se lahko izkazalo za dragoceno prednost v boju za obstanek. V spodnji polovici obeh lestvic se je znašla tudi Olimpija, največje razočaranje te sezone. Izgublja kot po tekočem traku, v povprečju vsako drugo tekmo, novo zaušnico že tako maloštevilnim gledalcem je prisolila v nedeljo, ko jo je v Stožicah ponižal Rudar, dva zadetka pa je prispeval najboljši strelec tekmovanja Mate Eterović (11 zadetkov). Le enega manj je jeseni dosegel Massimo Coda, Italijan in eden izmed številnih posojenih nogometašev Parme na začasnem delu v Novi Gorici, ki brani barve prvakov jesenskih gostovanj, Gorice. Primorci so jeseni v 1. SNL še kako v modi.

Ne spreglejte