Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
17. 7. 2012,
19.56

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Mino Raiola Leonardo Thiago Silva

Torek, 17. 7. 2012, 19.56

5 let, 4 mesece

Konec je, Ibrahimović v PSG

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švedov agent in športni direktor Parižanov sta potrdila, da je tako. Senzacionalni prestop Zlatana Ibrahimovića iz Milana v PSG je sklenjen.

Mino Raiola, menedžer švedskega zvezdnika, in Leonardo, športni direktor PSG sta v torek uskladila vse malenkosti in sklenila dogovor.

''Vsi smo zadovoljni s tem, kar smo se dogovorili. Zlatan tudi, seveda,'' je novinarjem zaupal Raiola in dokončno razblinil dvome o tem, ali bo Zlatan Ibrahimović prestopil v PSG.

Ko je pred medije stopil še Leonardo, je postalo jasno, da je prestop potrjen. ''Da, lahko potrdim, da smo z Ibrahimovićem sklenili dogovor. Pariz kot mesto bo imel zdaj še eno znamenitost ob vseh, ki so že zdaj v tej evropski prestolnici,'' se je slikovito izrazil Brazilec in dodal, da bo Ibrahimović v sredo dopoldne opravil še potrebne zdravniške preglede, nato podpisal podobo in bil kmalu za tem predstavljen privržencem PSG.

Tridesetletni napadalec, ki je bil v minuli sezoni v dresu Milana najboljši strelec italijanskega prvenstva, bo v Parizu zaslužil še nekoliko več, kot smo sprva predvidevali. Kar 13 milijonov evrov letno. Odškodnina, ki jo bodo morali Parižani nakazati na račun Milančanov, še ni uradno potrjena, a naj bi bila 25 milijonov evrov.

Za okrepitve 200 milijonov v dveh letih

Ibrahimović bo že tretja odmevna okrepitev Parižanov v letošnjem poletnem prestopnem roku. Kot je znano, je pred nekaj dnevi za 25 milijonov evrov v Pariz prišel brazilski branilec Thiago Silva iz Milana, še pred tem pa argentinski napadalec Ezequiel Lavezzi iz Napolija za 26 milijonov.

Že v minuli sezoni je PSG kar 42 milijonov odštel Palermu za argentinskega vezista Javierja Pastoreja, enajst in pol milijona Interju za Brazilca Thiaga Motto, enajst za Kevina Gameira Lorientu, osem za Jeremyja Meneza Romi … V Parizu gradijo sanjsko ekipo, za katero so v zadnjih dveh letih odšteli že skorajda 200 milijonov evrov.

Ne spreglejte