Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 10. 2018,
17.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

1

Natisni članek

nemško prvenstvo RB Leipzig Liga narodov Tomaž Kavčič slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl

Torek, 16. 10. 2018, 17.00

5 let, 6 mesecev

Trening RB Leipzig

Kevin Kampl ozdravel in se vrnil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

1

Kevin kampl | Kevin Kampl je nazadnje branil barve Slovenije prejšnji mesec na tekmi proti Bolgariji (1:2). | Foto Morgan Kristan / Sportida

Kevin Kampl je nazadnje branil barve Slovenije prejšnji mesec na tekmi proti Bolgariji (1:2).

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski zvezni igralec Kevin Kampl, ki je zaradi zdravstvenih razlogov odpovedal sodelovanje na oktobrski reprezentančni akciji in tako preskočil dvoboja z Norveško in Ciprom, se je danes vrnil na igrišče. Na dan, ko se bodo njegovi rojaki v Stožicah potegovali za prve točke lige narodov, je v Leipzigu opravil trening z rdečimi biki.

Seznam slovenskih reprezentantov, ki so odsotni na aktualni reprezentančni akciji, že dolgo ni bil tako dolg. Na njem se je pričakovano znašel Jan Oblak, ki letos še ni branil pod vodstvom Tomaža Kavčiča, drug za drugim so zaradi zdravstvenih težav odpadali Jasmin Kurtić, Tim Matavž in Benjamin Verbič, na reprezentančnem zboru pa je selektor zaman pričakoval še Kevina Kampla.

Slovenija Ciper nogomet
Sportal Slovenci le remizirali s Ciprom, Francozi poglobili krizo Nemčije #foto

Novembra se bo vrnil v reprezentanco

Zvezdnik RB Leipziga, ki mu gre v zadnjih nastopih v nemškem prvenstvu odlično, ni pripotoval v domovino. Ostal je v Nemčiji, kjer je dan po reprezentančnem zboru praznoval 28. rojstni dan, javnosti pa prek socialnega omrežja sporočil, da zaradi zdravstvenih težav ne bo mogel pomagati izbrani vrsti.

Takrat je postalo dokončno jasno, da ga navijači slovenske reprezentance ne bodo videli na igrišču na tekmah proti Norveški (0:1) in Cipru, ta bo gostoval v Stožicah danes. "Moji ekipi želim na tekmah proti Norveški in Cipru veliko uspehov in sreče. Novembra se ponovno vidimo, ko bo čas za novi reprezentančni tekmi," je zapisal v sporočilu na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallo Freunde ... vielen Dank für die tollen Nachrichten und die herzlichen Glückwünsche zum Geburtstag ... ich freue mich über jede einzelne sehr ❤️!!! Auch ein großes Dankeschön an unsere Fans für die tolle Unterstützung in den vergangen spielen ...!!! Wir sind auf einem guten Weg 💪💪💪!!! Leider musste ich die Länderspiel Reise absagen weil mein Infekt von letzter Woche noch nicht vollständig genesen ist deswegen musste ich zur halbzeit gegen Nürnberg auch wieder runter ...! Ich wünsche meinen Team für die Spiele gegen Norwegen und Zypern alles gute und viel Glück !!! Im November sehen wir uns wieder zur nächsten Länderspiel Reise 🇸🇮🇸🇮🇸🇮!!! Danke und bis bald euer kev💪💪 #rbleipzig #kk44 #lovemyfamily #slovenia🇸🇮

A post shared by Kevin Kampl (@kevinkampl) on

Navdušil proti Nürnbergu in zbolel

Svetlolasi zvezni igralec iz Solingena je dan pred reprezentančnim zborom na Gorenjskem prispeval levji delež k visoki zmagi RB Leipziga nad Nürnbergom (6:0), se vpisal v statistiko z zadetkom in podajo, po prvem polčasu (4:0) pa ostal v slačilnici. Ni nadaljeval tekme, kar javnosti glede na podatek, da se je komaj prebolel virozo, niti ni začudilo.

Očitno pa je 45 minut proti Nürnbergu terjalo hud davek, da je zbolel (infekcija) in je bil prisiljen prečrtati reprezentančno akcijo.

Vrnitev Kevina Kampla na trening:

Teden dni pozneje je RB Leipzig sporočil, da je Kampl odpravil bolezen in se vrnil na igrišče. Tako je danes poziral v druščini mlajših navijačev, ki so se razveselili skupnih fotografij in podpisov na klubska obeležja. Na treningu so bili prisotni tudi mladi upi rdečih bikov.

RB Leipzig, ki po izjemnem nizu v nemškem prvenstvu gleda v hrbet le vodilni Borussii Dortmund, bo v soboto gostoval pri Augsburgu.

Josip Iličić
Sportal Brez strahu bi bilo marsikaj drugače #video
Sportal 19-letni mladenič iz Vuzenice, ki se mu je čez noč spremenil svet #video
Josip Iličić
Sportal Josip Iličić (nehote) poslal jasno sporočilo Kamplu in Oblaku
Tomaž Kavčič
Sportal Selektor se je naučil iz napak, zato ne bo veliko menjal
Jan Oblak
Sportal Španci pihajo na dušo Janu Oblaku
Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Verjeli ali ne, Slovenija lahko še vedno vse prehiti
Ne spreglejte