Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
31. 8. 2017,
13.05

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

2

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen RB Leipzig nemško prvenstvo UEFA liga prvakov slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Četrtek, 31. 8. 2017, 13.05

12 mesecev

Kevin Kampl postal rdeči bik

Dan, ko je Kevin Kampl porušil dva rekorda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

2

Kevin Kampl | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni zvezdnik Kevin Kampl je prestopil k nemškemu podprvaku RB Leipzig, ki v tej sezoni nastopa tudi v ligi prvakov. Bayer Leverkusen je postal bogatejši za 20 milijonov evrov, Kampl pa se je podpisal pod najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa in mladega, a bogatega kluba iz Leipziga. 

Slovenija bo v petek ob 20.45 v Trnavi odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

Medtem ko se slovenska nogometna reprezentanca pripravlja na zelo pomembno gostovanje na Slovaškem, je Kevin Kampl zamenjal klubskega delodajalca. Čeprav ga je pogodba z Bayerjem iz Leverkusna vezala do leta 2020, ga je navdušila ponudba z vzhodnega dela Nemčije. RB Leipzig je iskal okrepitve za naporno sezono, v kateri bo nastopil tudi v ligi prvakov.

Najdražji slovenski prestopi vseh časov:

Nogometaš Prejšnji klub Novi klub Leto Znesek
Kevin Kampl Bayer Leverkusen (Nem) RB Leipzig (Nem) 2017 20
Jan Oblak Benfica Lizbona (Por) Atletico Madrid (Špa) 2014 16
Samir Handanović Udinese (Ita) Inter Milano (Ita) 2012 15
Zlatko Zahović Porto (Por) Olympiakos Pirej (Grč) 1999 13,5
Kevin Kampl Red Bull Salzburg (Avt) Borussia Dortmund (Nem) 2015 12
Kevin Kampl Borussia Dortmund (Nem) Bayer Leverkusen (Nem) 2015 11
Josip Iličić Palermo (Ita) Fiorentina (Ita) 2013 9
Zlatko Zahović Olympiakos Pirej (Grč) Valencia (Špa) 2000 8
Miha Mevlja Rostov (Rus) Zenit St. Peterburg (Rus) 2017 8
Robert Berić Rapid Dunaj (Avt) St. Etienne (Fra) 2015 7,5

Odškodninski znesek je navedel v milijonih evrov. Vir: Transfermarkt.de. 

Navijači rdečih bikov so z navdušenjem sprejeli uradno potrditev, da je njihov novi član 26-letni zvezni igralec. Z Leipzigom je podpisal štiriletno pogodbo, tudi pri bikih pa bo nosil številko 44. Njegova letna plača bo tri milijone evrov. Kampl bo prve misli po podpisu za RB Leipzig strnil na novinarski konferenci, ki bo potekala v zgodnjem popoldanskem terminu.

Zdravniški pregled minil brez težav

Kevin Kampl s slovensko reprezentanco v tem kvalifikacijskem ciklusu sploh še ni zmagal. V zadnjih sezonah mu je zdravje večkrat prekrižalo načrte, zlasti težave s stopalom, zaradi katerih se je letos spogledoval z operativnim posegom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kevin Kampl s slovensko reprezentanco v tem kvalifikacijskem ciklusu sploh še ni zmagal. V zadnjih sezonah mu je zdravje večkrat prekrižalo načrte, zlasti težave s stopalom, zaradi katerih se je letos spogledoval z operativnim posegom. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji nogometaš Red Bull Salzburga, Borussie Dortmunda in Bayerja, na katerega so se v zadnjih letih lepile takšne in drugačne neprijetnosti (zavrnitev reprezentančnega vpoklica, nočno življenje, zdravstvene težave ...), je v četrtek najprej opravil zdravniški pregled, nato pa segel v roke športnemu direktorju Ralfu Rangnicku, s katerim je odlično sodeloval že v Salzburgu. 

Selektor Srečko Katanec ga je v torek uradno osvobodil vseh reprezentančnih obveznosti, tako da je odpadel s seznama kandidatov za petkovo srečanje na Slovaškem, v slovenski reprezentanci pa ga ne bo niti v ponedeljek, ko se bo Slovenija v Stožicah pomerila z Litvo.

Svetlolasi nogometaš iz Solingena je v kvalifikacijskem ciklusu za SP 2018 pomagal Sloveniji le na dveh tekmah, Katančeva četa pa je na omenjenih srečanjih v Litvi in na Škotskem osvojila le točko.

"Hvala za vse, Kevin," so se 26-letnemu Slovencu, ki je bil v sezoni 2015/16 uvrščen v najboljšo enajsterico nemškega prvenstva, zahvalil lekarnarji.

Rekordna odškodnina za Slovenca

Jan Oblak je v četrtek ostal brez slovenskega rekorda. | Foto: Vid Ponikvar Jan Oblak je v četrtek ostal brez slovenskega rekorda. Foto: Vid Ponikvar Lekarnarji bodo vključno z dodatki za Kampla prejeli 20 milijonov evrov.

Ko je klub iz Leverkusna, ki v tej sezoni ne nastopa v Evropi, privolil v pogoje, je postalo uradno, da se je Kampl podpisal pod najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa.

Prejšnji rekorder je bil Jan Oblak, za katerega je Atletico leta 2014 lizbonski Benfici odštel 16 milijonov evrov.

Video: Planet TV

Ne spreglejte