Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 10. 2013,
11.13

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Chelsea Schalke Basel Jose Mourinho Yann Sommer

Natisni članek

Torek, 22. 10. 2013, 11.13

8 let, 4 mesece

Keller spoštuje Mourinha, Jug sodi v Bukarešti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V skupini E je po dveh krogih v najboljšem položaju Schalke, ki bo gostil Mourinhov Chelsea. V Bukarešto prihaja Basel z vratarjem Yannom Sommerjem, ki je paral živce slovenskim reprezentantom.

V Gelsenkirchnu se obeta spektakel med nemškim in angleškim predstavnikom. "Arsenal in Chelsea sta vrhunski angleški ekipi z izjemno kakovostjo. Vedno sem poudarjal, da želim na vsaki tekmi zmagati, a tokrat bi bil zadovoljen tudi s točko. Zelo spoštujem delo Joseja Mourinha," je dejal 42-letni Jens Keller, ki je s Schalkejem v dveh evropskih nastopih zbral maksimalno število točk. Obžaluje izgubo Marca Högerja, ki si je na zadnji prvenstveni tekmi poškodoval koleno. Zamenjal ga je 18-letni Leon Goretzka, v Braunschweigu se je razveselil prvega zadetka v nemški bundesligi. Po Chelseaju bo v Porurju na spored nov posladek, sosedski derbi z Borussio Dortmund, Keller pa opozarja, da sta bundesliga in liga prvakov zelo različni tekmovanji. V ekipo se vračajo Kevin-Prince Boateng, Timo Hildebrand in Jermaine Jones, ki niso igrali pri novincu Eintrachtu, manjkal bo poškodovani nizozemski strelec Klaas-Jan Huntelaar.

"Pomerili se bomo z najmočnejšim tekmecem v skupini in ne bo nam lahko," je previden Jose Mourinho, ki meni, da ni nastopil čas, ko bi lahko navijače skrbelo število osvojenih točk. Londončane še peče domači poraz z Baslom, ki so ga delno nadoknadili z zmago v Bukarešti. Portugalca je razveselil strelski prvenec Samuela Eto'oja na tekmi s Cardiffom, Andre Schürrle, ki bo zvečer še posebej na očeh nemške javnosti, pa po mnenju Mourinha še potrebuje čas za uigranost z ekipo. Poškodovani Ashley Cole ni odpotoval v Nemčijo.

Obeta se skoraj zadnja priložnost za Steauo, da še ujame priključek s sredino lestvice in se priključi boju za napredovanje. "Igrali bomo bolj agresivno. Basel je favorit, saj smo v dveh tekmah prejeli že sedem golov, dali pa nobenega," je dejal trener romunskega prvaka. Pri Baslu brani Yann Sommer, ki se je izkazal na zadnji reprezentančni tekmi v Bernu, ko je zaklenil vrata švicarske izbrane vrste na srečanju s Slovenijo. Kako se bo izkazal v romunski prestolnici? "Čeprav je Steaua prejela že sedem golov, bo tokratna tekma nekaj povsem drugega. Ne pričakujem preproste naloge, bi pa ob dobrem rezultatu ohranili upanje za preboj med najboljših 16," sporoča Muray Yakin. Basel na zadnjih sedmih tekmah krasi strelska učinkovitost, kar šestkrat je dosegel vsaj dva zadetka.

Dvoboj bo sodil Matej Jug. Slovenski delivec pravice iz Tolmina bo tako v kratkem času dočakal še drugo tekmo v ligi prvakov. V prejšnjem krogu je sodil srečanjem med Realom in Köbenhavnom.

Ne spreglejte