Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
5. 12. 2015,
3.27

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek Inter Zaprešić Roman Bezjak Miral Samardžić

Sobota, 5. 12. 2015, 3.27

4 leta, 4 mesece

Kekovi Rijeki spodrsnilo, prvo mesto v nevarnosti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Rijeke so na gostovanju pri Interju v Zaprešiću osvojili le točko (0:0). Če bo Dinamo danes na večnem hrvaškem derbiju doma ugnal splitski Hajduk, bo Kekova četa izgubila vodilni položaj.

Navijači Rijeke so težko sprejeli še en remi proti Interju, ki je v prejšnji sezoni igral v drugi ligi. Če bo ekipa, ki jo vodiMatjaž Kek, boj za naslov hrvaškega prvaka izgubila le za nekaj točk, se bo po koncu sezone nerada spominjala srečanj z Interjem.

Čeprav je proti moštvu iz Zaprešića, mesteca v okolici Zagreba, vedno veljala za izrazitega favorita, tega ni znala pretopiti v ugodne rezultate. V petek je z Interjem v meglenem vremenu remizirala še tretjič zapored in ponudila priložnost zagrebškemu Dinamu, da jo z današnjo zmago na velikem spopadu s splitskim Hajdukom ujame po točkah in zaradi boljše razlike v zadetkih prehiti na lestvici.

Tako bi Kekova zasedba izgubila prvo mesto, ki se ga je ponosno oklepala po veličastni zmagi v Splitu, ko je Hajduk na Poljudu razorožila s 3:0. Po tem si je privoščila dva remija brez zadetkov v Osijeku in Zaprešiću, kar bi jo lahko že danes stalo vodilnega položaja.

Kek: Morali bi izkoristiti priložnosti

V Zaprešiću sta nastopila oba slovenska legionarja. Najboljši strelec Rijeke Roman Bezjak in obrambni steber Miral Samardžić sta odigrala vso tekmo. Korošec je imel v drugem polčasu dve priložnosti, a je bil podobno kot soigralci nenatančen, tako da je ostalo pri začetnem rezultatu (0:0).

""Z individualno kakovostjo bi morali izkoristili dve večji priložnosti, ki smo ju imeli. Proti Interju na takšni tekmi ne moreš pričakovati sedem ali osem priložnosti. Čestitke Interju, ki se je ponovno izkazal kot zelo neugoden tekmec,"" je po že devetem remiju v tej sezoni dejal Kek.

Največjo priložnost za goste je v zaključku srečanja zapravil Marin Tomasov.

Ne spreglejte