Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 9. 2008,
21.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 5. 9. 2008, 21.58

8 let, 1 mesec

Kek: Zadovoljni tudi s točko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna odprava je v petkovih dopoldanskih urah srečno stopila na poljska tla, ob 17. uri pa še na igrišče štadiona Slansk v Wroclawu. Kdo bo zaigral proti Poljakom?

Branilec sofijskega prvoligaškega kluba CSKA Mitja Mörec še vedno čuti bolečine v stegenski mišici, tako da bo nastop svojih soigralcev v državnih dresih na štadionu v Wroclawu od prve minute najverjetneje spremljal s klopi za rezervne igralce. Drugih zdravstvenih težav v slovenskem taboru zaenkrat ni, še vedno pa ni znano, kdo bo nastopil v začetni postavi. Mesto vratarja ni in verjetno še kar nekaj let ne bo vprašljivo. Med vratnicami bo stal Samir Handanovič, pred njim pa naj bi osrednji branilski par tvorila Boštjan Cesar in Marko Šuler, bočna položaja pa naj bi bila rezervirana za Miša Brečka (zaradi kazni Bojana Jokiča naj bi se iz desne strani v zvezni vrsti, na kateri redno igra pri Kölnu, tako pa je zaigral tudi na prijateljski tekmi s Hrvaško, preselil na levi bok) in Branka Iliča (na desni strani). Potem pa prideta na vrsto zvezna vrsta in napad, ki sta še polna neznank. Mirnes Šišič, "povratnik" Robert Koren in edini igralec iz slovenske prve lige med največjimi kandidati za začetno postavo ,Andraž Kirm, naj bi imeli že zagotovljeno mesto. Če bo na mestu zadnjega zveznega igralca zaigral Anton Žlogar, potem bo tudi jasno, kdo bo proti Poljakom nosil kapetanski trak. V konici napada se še išče soigralec razigranemu Milivoju Novakoviču. Bo to Valter Birsa, ki pri Sochauxu znova dobiva vse več priložnosti ali ljubitelj selitev po italijanskih mestih Zlatko Dedič?

Bogata tradicija Poljakov

Odgovornost pred začetnim dejanjem novega kvalifikacijskega ciklusa, tokrat bo glavna nagrada nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južnoafriški republiki (JAR), je ogromna. Selektor Matjaž Kek priznava, da veljajo Poljaki v soboto za papirnatega favorita. Vseeno pa opozarja, da je nogomet nepredvidljiva igra.’’Poljska je reprezentanca z bogato tradicijo in kvalitetnimi igralci, kar kažejo tudi rezultati v zadnjih obdobjih, ko se niso po naključju uvrščali na največja tekmovanja. So absolutni favoriti in zadovoljni bomo že tudi s točko proti tako močni ekipi. Vendar pa imamo svoje ambicije in poskusili bomo iztržiti kar največ,’’ je na novinarski konferenci v hotelu Park Plaza, kjer v Wroclawu bivajo slovenski nogometaši in strokovno vodstvo, povedal 46-letni Mariborčan.

Šuler: Tokrat gre zares

Svoje misli je strnil tudi branilec Genta Marko Šuler: ‘’Sedaj smo skupaj odigrali že kar nekaj težkih tekem, tokrat pa gre zares, prostora za alibije ni več. Ekipa se dobro pozna, smo dobro pripravljeni in čas je, da naredimo rezultat. Mislim, da smo tega tudi sposobni,’’ je zaupal strelec zadetka na nedavni tekmi s Hrvaško, pa tudi v derbiju belgijskega prvenstva z Anderlechtom, nato pa predal mikrofon nestalnemu članu začetne enajsterice pri Olympiakosu Mirnes Šišič. Slednji se pred tekmo ni hotel pogovarjati o Poljakih: ‘’Ne bi govoril o tem, da je Poljska favorit, pač pa o tem, da lahko z borbeno igro iz Wroclawa odnesemo točke. Pričakujem pravo, težko kvalifikacijsko tekmo in pričakujem, da bodo o zmagi odločale malenkosti. Smo dobro pripravljeni in odločamo sami o sebi,’’ je dejal Velenjčan, ki se bo v Wroclawu iz oči v oči pomeril s klubskim soigralcem Maciejem Zurawskim. Mu bo po koncu tekme segel v roko z nasmejanim izrazom?

Ne spreglejte