Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 12. 2013,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Matija Škarabot

Petek, 20. 12. 2013, 9.37

8 let

Kek dokazal, da zna tudi z boljšimi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Matjaž Kek je v četrtek v gosteh premagal zagrebško Lokomotivo, popeljal Rijeko na drugo mesto in končno ugnal ekipo z zgornje polovice lestvice. "Lepo božično darilo," ocenjuje Mariborčan.

Mariborčan na delu na Reki, verjetno najbolj priljubljeni Slovenec na Hrvaškem, se na zimski premor odpravlja z nasmehom. Rijeka je v četrtek v zadnjem letošnjem dejanju, prestavljenem gostovanju v Zagrebu, z 2:0 ugnala Lokomotivo, kar je zadoščalo, da bodo izbranci Matjaža Keka na lestvici prezimili na drugem mestu. Po točkah so se izenačili s splitskim Hajdukom, a imajo boljšo razliko v zadetkih. "Igralcem vse čestitke za tako lepo božično darilo ter jesenski del, ki je bil dolg in naporen," je pojasnil nekdanji slovenski selektor, ki se je zaradi natrpanega urnika (Rijeka se je uvrstila v četrtfinale pokalnega tekmovanja, v ligi Europa pa odigrala skupinski del in v družbi Lyona, Betisa in Vitorie osvojila štirikrat remizirala) znašel pred številnimi ovirami, a jih s pomočjo dolge klopi uspešno reševal, tako da je Rijeka osvojila naslov jesenskega podprvaka, kar je označeno za velik uspeh.

Zaostanek za vodilnim Dinamom (ob tekmi več) znaša pet točk, Kek pa je zadovoljen, da so njegovi izbranci po zapravljeni nedeljski splitski priložnosti (na Poljudu so pri Hajduku zapravili vodstvo z 2:0) pokazali karakter. "Nekateri izmed naših igralcev so nastopili s pomočjo injekcij in protibolečinskih sredstev, zato se jim moram še enkrat zahvaliti za tako krasno sezono. Nismo še tako daleč, da bi lahko v prvenstvu premagovali drugega za drugim. Skupaj smo komaj šest mesecev, a je zmaga nad Lokomotivo dokazala, da imajo igralci zmagovalno miselnost," je zadovoljen nekdanji selektor slovenske reprezentance, ki se je na Reko podal spomladi, nato klub povzdignil iz krize in opozoril nase v Evropi, v hrvaškem prvenstvu pa po sklepnem jesenskem dejanju prehitel še Hajduk.

Četrtkova zmaga v Zagrebu prinaša dodatno vrednost, saj je Rijeka prvič v tej sezoni na kolena spravila tekmeca z zgornje polovice razpredelnice. Pred tem je večinoma zbirala remije (kar trikrat s Hajdukom), dvakrat pa izgubila (v gosteh pri Dinamu in Splitu). Lokomotiva je veljala za sila neugodnega tekmeca. Vse do četrtka, ko je Rijeka pozdravila sploh prvo zmago nad omenjenim zagrebškim klubom. Tako se je Kek na seznamu slovenskih trenerskih legionarjev, ki so osvojili naslov jesenskega podprvaka, pridružil Slaviši Stojanoviću (Crvena zvezda). Ljubljančanu, ki ga je nasledil na slovenskem selektorskem stolčku.

Ne spreglejte