Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 3. 2013,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Lazarević Islandija slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec

Četrtek, 21. 3. 2013, 10.07

8 let

Katančev adut za prebijanje islandske obrambe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odsotnost Iličića, Kirma, Kampla, morda tudi Birse bi bila lahko v zvezni vrsti voda na mlin Dejanu Lazareviću. Selektor nanj resno računa, kar je potrdil s potekom zadnjega koprskega treninga.

Domžalčan slovi kot eden najhitrejših in najbolj prodornih nogometašev v italijanski drugi ligi. Konec prejšnjega tedna so ga po enem izmed silovitih protinapadov od zadetka delili le centimetri, saj je zatresel okvir vrat. O poškodbi mišice, ki ga je ovirala po srečanju z BiH, ni več govora.

Nekdanji mladi reprezentant, ki predstavlja prihodnost slovenskega nogometa, si po dveh kratkih nastopih na prijateljskih tekmah (Slaviša Stojanović mu je novembra 2011 na tekmi z ZDA namenil dve, Srečko Katanec pa na dvoboju z BiH pred poldrugim mesecem 30 minut) obeta krstno izvedbo od prve minute. V začetni enajsterici. Če ne bi selektorja pestile težave zaradi odsotnosti kaznovanih in poškodovanih igralcev (nastop Valterja Birse je zaradi zvina gležnja še pod vprašajem), bi se na krilnih položajih v zvezni vrsti računalo predvsem na starejše, bolj izkušene soigralce. Tako pa bo Katanec primoran, to je tudi ena od različic, ki jih je predstavil na sredinem koprskem treningu, odgovorno nalogo ponuditi 22-letnemu legionarju.

"Upam, da dobim priložnost. Dobro sem pripravljen, drugo pa je odvisno od selektorja in tega, kako se bo odločil. S tem, ali bom igral ali ne, se ne obremenjujem. Vesel sem že, da sem del te ekipe. Veselim se tekme, pa tudi tega, da se je vrnil Novaković. Je odličen igralec. Vedno, ko je igral za reprezentanco, je bil dober, premore pa ogromno izkušenj, tako da nam bo gotovo v veliko pomoč. Z njim še nisem zaigral na tekmi, sva se pa pred leti že spoznala," je Sportalu dejal Dejan Lazarević, ki bo v petek, če bo stopil na igrišče, dočakal tretji reprezentančni nastop v članski konkurenci. Še tretjič na štadionu v Stožicah, a prvič na tekmi, ki šteje za kvalifikacijske točke.

"Če bomo zbrani, se nimamo ničesar bati"

V goste prihaja Islandija, ki je v njegovih očeh deležna spoštovanja. A le spoštovanja, strahu v njegovih besedah ni bilo zaznati, kar le še dodatno priča o tem, da vlada v slovenskem taboru prava mera optimizma pred petkovim izzivom in goreča želja, da vpiše drugo zmago v kvalifikacijah za SP 2014. "Islandija ni ekipa 'ribičev'. Zdaj znajo vsi igrati nogomet. Med reprezentancami sploh ni več toliko razlik, zdaj so skoraj vse enakovredne. Islandci so mi všeč, imajo zelo dobro ekipo in se bo treba maksimalno pripraviti, v petek pa jih poizkušati ugnati. Če bomo zbrani in osredotočeni na naše kakovosti, se nimamo ničesar bati. Z Islandijo se ne obremenjujemo. Spoštujemo jih, tako kot moraš vsakega tekmeca, ko pa se bo tekma začela, ji ne smemo pustiti, da nas premaga. Vse bo odvisno od nas," je prepričan nogometaš Modene, ki je v delnem lastništvu italijanskega drugoligaša in Genoe. Od Islandcev pozna najbolj Emila Halfredssona, zveznega igralca Verone, tudi soigralca Armina Bačinovića. "Zelo dober igralec je, meni je zelo všeč. Gledal sem ga na zadnji tekmi, ko je igral z Livornom," je opozoril na pretečo nevarnost. S podobnimi povratnimi informacijami je verjetno Halfredsson seznanil islandski strokovni štab, saj spada Lazarević med najhitrejše krilne igralce tekmovanja. Morda je selektor Lars Lagerbäck s tem, ko je v sredo opozarjal, da je lahko Slovenija najbolj nevarna s pobegi po krilnih položajih, mislil prav nanj.

Ne spreglejte