Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
21.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Tim Matavž Josip Iličić Kevin Kampl

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 21.34

7 let, 12 mesecev

Kapetanova forma vzbuja upanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Samir Handanović na zadnjih dveh tekmah Slovenije ni branil. Obe je izgubila. Tokrat je kapetan spet v kadru, pred tekmama s Ciprom in Albanijo je v odlični formi.

Samir Handanović: Forma je, če gre soditi po nastopu na nedeljskem milanskem derbiju, odlično. V dresu Interja je na San Siru pri zmagi z 1:0 branil odlično vseh 90 minut in poskrbel, da je mreža Interja ostala nedotaknjena, kljub temu da so črno-modri skorajda celoten drugi polčas igrali z igralcem manj.

Jan Oblak: Njegov Rio Ave je po šestih krogih močnega portugalskega prvenstva na visokem petem mestu, potem ko je v nedeljo v gosteh s 3:1 premagal Estoril v gosteh. Mladi vratar je spet branil dobro in je v odlični formi. Igral je seveda vso tekmo.

Jasmin Handanović: Ni mogel preprečiti presenetljivega nedeljskega poraza Maribora v Kranju pri Triglavu z 0:1. Prvega za prvake v tej sezoni. Branil je 90 minut.

Mišo Brečko: Köln, ki se je v nemško drugo ligo preselil v minuli sezoni, ne najde dobre forme. V ponedeljek zvečer – zato se bosta Brečko in Maroh reprezentanci priključila z dnevom zamude -, je osvojil le točko. Pred domačimi navijači je remiziral z 1:1 proti Dynamu Dresdnu. Brečko, ki je kapetan Kölna, je igral 90 minut. Prislužil si je rumeni karton. Köln je po devetih krogih daleč od vrnitve med elito, ki je bila pred začetkom želena.

Dominic Maroh: Tudi drugi slovenski reprezentant v dresu Kölna je igral 90 minut pri remiju proti Dynamu Dresdnu z 1:1.

Boštjan Cesar: Chievo je v prvi italijanski ligi v soboto pred domačimi navijači zabeležil drugo prvenstveno zmago v sezoni. Doma je bil z 2:1 boljši od Sampdorie. Namestnik kapetana slovenske reprezentance je spet igral vso tekmo.

Bojan Jokić: Pri zmagi Chieva nad Sampdorio z 2:1 v prvi italijanski ligi je sodeloval od 62. minute. V igro je vstopil tik za tem, ko so gostje izenačili na 1:1. Nogometaši iz Verone so zmagoviti gol zabili v zaključku tekme.

Dejan Kelhar: Pri remiju Quabale v gosteh pri Bakuju z 1:1 je igral vso tekmo.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je pri zmagi Cracovie pred domačimi navijači s 3:1 igral do 82. minute. Deset minut pred tem je zakrivil enajstmetrovko, iz katere so gostje znižali na 1:2 in zaradi tega prekrška prejel tudi rumeni karton.

Marko Šuler: Legia Varšava je v derbiju poljske lige premagala mestnega tekmeca Legio z 2:1 in se z novimi tremi točkami povzpela na vrh lestvice. Izkušeni slovenski branilec je dočakal sploh prve prvoligaške minute, odkar je poleti prestopil na Poljsko. V igro je vstopil v 59. minuti, ko je bil na semaforju že končni izid.

Armin Bačinović: V drugi italijanski ligi je njegov Hellas iz Verone izgubil v gosteh pri Padovi z 1:2. Zaradi lažje poškodbe ni igral.

Goran Cvijanović: Presenetljiv poraz Maribora v prvi slovenski ligi v gosteh z 0:1 pri Triglavu si je ogledal s klopi. Kdo ve, morda so bili tudi zato slovenski prvaki neuspešni.

Josip Iličić: Spet je igral od prve minute za Palermo, ki je v prvi italijanski ligi tokrat remiziral proti Genoi v gosteh z 1:1. Po 15 minutah igre je poskrbel za lepo podajo za Luigija Giorgija, ki je goste popeljal v vodstvo. To je trajalo do 52. ninute, štiri minute za tem pa je Kranjčan odšel iz igre.

Jasmin Kurtić: Prav on je bil tisti, ki je v 56. minuti na gostovanju Palerma pri Genoi v prvi italijanski ligi (1:1) zamenjal Iličića.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je brez njegove pomoči premagal Mattersburg v gosteh s 3:1. Obetavni vezist tokrat ni nastopil zaradi smrti v družini. Nogometaši iz Salzburga so se prebili na vrh prvenstvene razpredelnice.

Andraž Kirm: Klubski status se je za standardnega reprezentanta po selitvi s Poljske na Nizozemsko močno izboljšal. V dresu tamkajšnjega prvoligaša Groningena redno igra. Tako je bilo tudi tokrat, ko je doma gostil Feyenoord in remiziral z 2:2. Igral je od prve do zadnje minute.

Aleš Mertelj: Ni mogel preprečiti poraza Maribora v Kranju pri Triglavu z 0:1. Igral je 62 minut.

Aleksander Radosavljević: Pri visokem porazu VVV Venla z 0:3 v gosteh pri Rodi z 0:3 v prvi nizozemski ligi je igral 90 minut.

Mirnes Šišić: OFI s Krete je doma remiziral proti PAOK Solunu z 1:1, igral je vso tekmo.

Tim Matavž: Njegov PSV je v nizozemskem prvenstvu še tretjič zapored zmagal. Tokrat je bil s 4:0 doma boljši od NAC Brede. Najboljši slovenski napadalec je prebolel gripo, zaradi katere ga nekaj tekem ni bilo v kadru. Tokrat je sedel na klopi, a ni dobil priložnosti za igro. Med njegovo odsotnostjo je PSV igral odlično in vprašanje je, kakšen bo njegov status v prihodnjih tednih. Kljub vsemu ne dvomimo, da bo tudi tokrat dokazal nesporno kakovost in se hitro vrnil v začetno enajsterico. Nenazadnje je v tej sezoni na enajstih tekmah zabil že kar sedem golov (tri v prvenstvu in štiri v Evropi).

Robert Berić: S serijo golov si je priboril prvi poziv v člansko reprezentanco, medtem je golgeterska forma skopnela. Na zadnjih štirih tekmah Maribora ni zadel. Niti v nedeljo, ko so prvaki presenetljivo izgubili v Kranju, ne. Je pa res, da je igral le v zadnje pol ure.

Džengis Čavušević: Novopečeni reprezentant tokrat ni zadel, je pa St. Galenu, ki je senzacija prve švicarske lige, pomagal do nove zmage. Novopečeni prvoligaš, ki je tik pod vrhom lestvice, je bil tokrat z 2:1 boljši od Laussane Sport. Čavušević je igral v prvem polčasu.

Zlatko Dedić: Pri porazu Bochuma v drugi nemški ligi v gosteh pri Eintrachtu Braunschweigu je igral v zadnjih desetih minutah, ko je bilo vse že odločeno. Bochum je namreč ob vstopu Koprčana na igrišče zaostajal z 0:2, ob koncu je bilo 0:3.

Nejc Pečnik: Sheffield Wednesday je v drugi angleški ligi doma izgubil s Hull Cityjem, od slovenskega derbija pa ni bilo nič. Pri zmagi gostov z 0:1 Pečnika ni bilo v kadru domačina, medtem ko nekdanji kapetan Slovenije Robert Koren ni igral za goste.

Ne spreglejte