Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
22.44

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

papež Frančišek Diego Maradona Alessandro del Piero Diego Simeone Carlos Valderrama

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 22.44

4 leta, 4 mesece

Kako je Diego Maradona papežu ukradel šov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Tekma za mir" kot jo je poimenoval papež Frančišek, je v Rimu združila nekdanje in zdajšnje zvezdnike svetovnega nogometa. Vsi so igrali z enim ciljem. Da bi vse vere in nacionalnosti združili v eno.

Papež Frančišek je v tekmi na Olimpijskem štadionu v Rimu, v kateri je šel ves izkupiček, tega so zbirali na različne načine, v dobrodelne namene, za izobraževanje otrok, zbral številne nekdanje in zdajšnje zvezdnike svetovnega nogometa.

Glavno besedo pri organizaciji velikega dogodka, ki je na tribune zvabil številne ljudi, je imel papežev rojak, dolgoletni nogometaš milanskega Interja in argentinske reprezentance Javier Zanetti.

Na tekmi, rezultat seveda ni bil pomemben, so tako lahko gledalci na delu videli tudi mojstre, kot so Italijani Roberto Baggio, Alessandro del Piero, Andrea Pirlo in Paolo Maldini, Ganec Sulley Muntari, Kolumbijca Carlos Valderrama in Ivan Cordoba, Čilenec Ivan Zamorano, Francoz David Trezeguet, Ukrajinec Andrij Ševčenko ter Argentinci Javier Mascherano, Diego Simeone, Ezequiel Lavezzi in Diego Maradona. Ta je bil tudi osrednji junak večera, mnogi so celo zapisali, da je bil tisti, ki je papežu ukradel šov.

Prepričan, da je papež večji tudi od njega

S tem se sam verjetno ne strinja. "Papež Frančišek je večji tudi od mene," rojaka kar ni mogel prehvaliti Maradona. "Vsi bi morali slediti idejam tega izjemnega človeka. Diskriminacija je gnusna. Ni važno, od kod prihajaš in v kaj veruješ. Pomembno je, da si človek," je še povedal mož, ki je Argentino popeljal do njenega zadnjega naslova svetovnega prvaka, ko jo je leta 1986 praktično sam popeljal do zmage na prvenstvu v Mehiki.

Tam in takrat se je za vedno usidral v srce slehernega Argentinca. Izročilo o njem gre iz roda v rod, zato je tudi danes verjetno več takšnih, ki bi trditvi danes 53-letnega kontroverznega človeka, da je papež večji od njega, nasprotovali, kot je takšnih, ki bi ji pritrdili. Toda to tokrat sploh ni bilo pomembno. Važno je le, da so vsi zbrani naredili korak v smeri izkoreninjenja razmišljanja, ki vse bolj tare današnji svet.

Ne spreglejte