Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 12. 2012,
13.29

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Razdrh NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 19. 12. 2012, 13.29

4 leta, 10 mesecev

Kaj bo Olimpiji prinesel ''vroči'' februar?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začelo se je klavrno, saj je klub po evropskem slovesu padel v spodnjo polovico razpredelnice 1. SNL. Nato pa je trenersko žezlo prevzel Andrej Razdrh in na obraze povrnil nasmehe. Pa tudi zmage.

Dan, ko je vodstvo kluba odgovorno trenersko mesto zaupalo mlademu Andreju Razdrhu, se je izkazal za najbolj posrečenega v jesenskem delu. Ko so se množila presenečenja, igra Olimpije pa ni stekla, čeprav je po imenih izstopala iz povprečja 1. SNL, je javnost pričakovala nova nelagodja. Vrhničan pa je čarobno paličico našel presenetljivo hitro, igralcem povrnil samozavest in dokazal, da je 1. SNL izvrsten poligon za dozorevanje mladih in nadarjenih igralcev. Zmage so se množile, Olimpija se je hitro povzdignila do drugega mesta, višje pa zaradi suverenosti Maribora ni šlo. ''Kaj bi lahko storili še bolje? Morda domači tekmi z Domžalami (poraz) in Gorico (remi). Sami smo bili krivi, saj smo imeli vse v svojih nogah, a ju nismo znali zaključiti. Na koncu moramo biti zadovoljni z jesenskim delom. Mogoče bi se dalo zmanjšati zaostanek za Mariborom, a imamo realno gledano vseeno super izhodišče. Imamo majčkeno prednost pred zasledovalci, tako da je malce lažje. Vidi se pot in možnost, da se kaj naredi. Svojo priložnost pa imamo tudi v pokalu,'' je Sportalu pojasnil 36-letni trener Olimpije, ki se zaveda, da ''zmaji'' v zadnjih sezonah v pokalu niso blesteli. Zato tudi ni čutiti večjega pritiska pred februarskima večnima derbijema, čeprav bi navijači radi v vitrinah kakšno izmed lovorik pozdravili tudi v obdobju ''nove'' Olimpije. Sploh predsednik Izet Rastoder. ''V četrtfinalu pokala bo težko. Tekmeci so lanskoletni zmagovalci. Se pa že veselim začetka. Začetka priprav, pa potovanja v Španijo in težkih tekem, nato pa res zahtevnega uvoda v spomladanski del prvenstva. To bo tudi najtežja naloga, saj bomo morali biti najboljši še pred začetkom prvenstva,'' se s težavno nalogo spopada Razdrh, ki ga februarja in marca, zgolj v dveh tednih, čakajo tri tekme z vodilnim Mariborom. Vmes bo Olimpija gostovala še v Murski Soboti, tako da se obeta ''ognjeni'' uvod v leto 2013.

Pričakuje še kakšno obrambno okrepitev

V jesenskem delu je dobil potrditev, da je usmeritev v mlade upe, ki jih je povečini spoznaval že kot trener mladincev, pravilna. Zagovarja jo tudi vodstvo, navsezadnje prinaša zadovoljive rezultate. ''Prejeli smo pozitivno spoznanje, kdo od mladih lahko ugodi našim zahtevam. Ne le na tekmah, pač pa tudi na treningih. Mladi pridobivajo izkušnje, pomembno je, da imamo zaledje ter da vemo, na koga lahko računamo. Navsezadnje je veliko igralcev po letih praktično še mladincev, tako da jim nočemo delati nepotrebnega pritiska,'' je pohvalil pestro zasedbo, ki jo sestavlja ogromno najstnikov. Na treningih računa tudi na Bobana Jovića, ki pa je še vedno suspendiran in ne sme igrati uradnih tekem. ''Z njim bi bila naša igra drugačna. Pogrešamo ga v igri, a žal nima urejenega statusa, kaj več pa ne bi komentiral,'' je nahvalil ''izgubljenega'' Celjana, ki mu pogodba z Olimpijo poteče konec sezone, 7. januarja 2013 pa naj bi se udeležil začetka priprav, pa tudi odpotoval z zeleno-belo zasedbo na močni prijateljski turnir v Španijo.

Razdrh se veseli, da se po večmesečnem okrevanju vrača Đorđe Ivelja. Ko je bil Srb poškodovan, ga je v zvezni vrsti dobro nadomestil Blaž Božič in storil korak naprej po mnenju prvega trenerja. Vseeno pa bi bilo Razdrhu ljubše, če bi računal na širšo konkurenco in spomladi bo njegovi želji ugodeno. ''Čakamo še Djermanovića, glede okrepitev pa je tako, da smo v napadu najdebelejši, v obrambi pa najtanjši. V tej smeri bodo potekale zadeve,'' je namignil bodoče okrepitve v branilski vrsti in potrdil, da naj bi se trgovalo do odhoda v Španijo, ko bo že znana zasedba s kandidati za spomladanski del.

Ne spreglejte