Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 3. 2020,
12.56

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

1

Natisni članek

Josip Iličić UEFA liga prvakov Atalanta Jan Oblak Jan Oblak Marcel Sabitzer Juan Bernat

Petek, 13. 3. 2020, 12.56

1 leto

Josip Iličić igralec tedna v ligi prvakov

Uefa sporočila: Josip Iličić je najboljši!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

1

Josip Iličić | Josip Iličić je zaznamoval dogajanje v ligi prvakov s štirimi zadetki, doseženimi na Mestalli. | Foto Getty Images

Josip Iličić je zaznamoval dogajanje v ligi prvakov s štirimi zadetki, doseženimi na Mestalli.

Foto: Getty Images

Slovenskega nogometnega asa Josipa Iličića, ki je v osmini finala lige prvakov zatresel mrežo Valencie kar petkrat in se nahaja v življenjski formi, je doletela velika čast. Zvezdnik Atalante je bil izbran za najboljšega igralca tedna v ligi prvakov. Med štirimi kandidati je bil tudi vratar Atletica Jan Oblak, ki je navdušil s predstavo v Liverpoolu.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić. Genij, ki živi v nepravem času.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila ime zmagovalca izbora najboljšega igralca tedna v ligi prvakov. Največ glasov je osvojil Josip Iličić, ki je v dresu Atalante na prazni Mestalli dosegel kar štiri zadetke, pomagal svojemu klubu do nove zmage nad netopirji (4:3) in preboja med najboljših osem v ligi prvakov, hkrati pa se je podpisal tudi pod številne statistične presežke.

Porušil je kar nekaj rekordov, podiral mejnike slovenskega nogometa, hkrati pa tudi postal prvi strelec štirih zadetkov na gostujoči tekmi izločilnega dela v zgodovini lige prvakov, pa tudi najstarejši štirikratni strelec na dvoboju lige prvakov vseh časov.

Izkušeni Kranjčan je v glasovanju za najboljšega igralca tedna prehitel najboljše igralce tekem, odigranih v Leipzigu (Avstrijec Marcel Sabitzer), Parizu (Španec Juan Bernat) in Liverpoolu (Slovenec Jan Oblak, ki je z izjemno predstavo, ubranil je kar devet strelov, pomagal Atleticu do odmevne zmage nad evropskim prvakom Liverpoolom).

Jan Oblak
Sportal Atletico zadal hud udarec branilcem naslova, Oblak in Iličić igralca tekme
Josip Iličić
Sportal Noro, kako je Iličić ukradel rekord Ibrahimoviću!

Slovenski nogomet je s tem bogatejši za novo priznanje, ki bo prispeval še k dodatnemu dvigu ugleda Iličića, dolgoletnega slovenskega reprezentanta, ki igra v tej sezoni v življenjski formi.

Josip Iličić je na gostovanju Atalante v Španiji porušil kar nekaj rekordov. | Foto: Getty Images Josip Iličić je na gostovanju Atalante v Španiji porušil kar nekaj rekordov. Foto: Getty Images

Zgolj v serie A je zadel v polno že 15-krat, v ligi prvakov je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar pet zadetkov, v tem koledarskem letu pa ga v petih najmočnejših ligah ni bilo junaka, ki bi se mu resneje približal po številu zadetkov. Jojo se je podpisal kar po 14 zadetkov, naslednja na lestvici najboljših strelcev, Portugalec Cristiano Ronaldo in Norvežan Erling Haaland, sta jih dosegla 11 …

Uefa Logotip
Sportal Uefa prižgala rdečo luč ligi prvakov in ligi Europa
Ne spreglejte