Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
14. 10. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca italijansko prvenstvo serie A Jasmin Kurtić Atalanta Fiorentina Josip Iličić

Petek, 14. 10. 2016, 9.30

6 let, 6 mesecev

Josip Iličić ni poškodovan

V Firencah so si oddahnili zaradi Iličića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Josip Iličić

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić, ki je blestel na srečanjih s Slovaško (1:0) in Anglijo (0:0), je po vrnitvi v Italijo potožil zaradi bolečin v desnem gležnju. Zdravstveni pregled je pokazal, da Kranjčan ni resneje poškodovan, tako da bo kandidiral za nedeljsko tekmo z Atalanto.

Zvezdnik Fiorentine Josip Iličić želi izvrstno formo, ki jo je pokazal na zadnjih reprezentančnih nastopih, nadaljevati tudi v klubskem dresu. Na dvoboju z Anglijo, na katerem sta se poškodovala njegova soigralca Boštjan Cesar in Bojan Jokić, je bil gonilna sila slovenske reprezentance. Znašel se je v številnih priložnostih za zadetek, a žoga ni hotela v mrežo Joa Harta.

Udarec Cahilla v gleženj

Gary Cahill je po prekršku nad Kranjčanom v Stožicah prejel rumeni karton. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gary Cahill je po prekršku nad Kranjčanom v Stožicah prejel rumeni karton. Foto: Grega Valančič/Sportida Iličić se je podpisal na seznam podajalcev pri vseh treh zadetkih Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018. Na gostovanju v Litvi je vstopil v igro v drugem polčasu in prispeval dve podaji za izenačenje (2:2), proti Slovaški je odigral vso tekmo in podal Roku Kronavetru za zmagoviti gol (1:0), od prve do zadnje minute pa je na igrišču prebil tudi proti Angliji, ki je imela silne težave s pokrivanjem 28-letne vijolice.

V enem izmed dvobojev jo je skupil Iličićev desni gleženj. Angleški reprezentant Gary Cahill ga je udaril, navijače Fiorentine pa je skrbelo, da bi moral Jojo zaradi tega prisilno počivati. Črne slutnje privržencev in trenerja Paula Souse se na njihovo srečo niso uresničile.

Debitiral bo za srečanje proti dobremu prijatelju

Slovenski reprezentant se v tej sezoni v serie A še ni vpisal med strelce. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenski reprezentant se v tej sezoni v serie A še ni vpisal med strelce. Foto: Guliverimage/Getty Images Iličić je po vrnitvi v Toskano opravil podroben zdravstveni pregled, ki je pokazal, da je prejel le udarec. Gleženj ni utrpel resnejše poškodbe, tako da bo slovenski nogometaš, ki v Firencah nosi dres s številko 72, kandidiral za nedeljsko srečanje z Atalanto.

Na njem se bo Iličić v času nedeljskega kosila na štadionu Artemio Franchi (začetek dvoboja bo ob 12.30) pomeril proti velikemu prijatelju in soigralcu Jasminu Kurtiću.

Z njim si je delil slačilnici v Palermu in Firencah, še vedno sodelujeta v slovenski reprezentanci, ki sta ji pomagala do oktobrskega podviga, štirih točk na dvobojih s favoritoma na papirju skupine F, Slovaški in Angliji.

Jasmin Kurtić bo v nedeljo gostoval pri dobrem prijatelju, s katerim je sodeloval v dveh italijanskih klubih. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić bo v nedeljo gostoval pri dobrem prijatelju, s katerim je sodeloval v dveh italijanskih klubih. Foto: Getty Images

Kaj bi šele bilo, če Kurtiću v torek ne bi hrbta obrnila sreča, saj sta dva njegova strela zadela okvir vrat, izkazal pa se je tudi Hart in uprizoril eno najbolj spektakularnih obramb v zgodovini angleške reprezentance.

Ne spreglejte