Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
14.38

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Seria A Jose Mourinho

Torek, 16. 1. 2024, 14.38

3 mesece, 1 teden

trenerska sprememba

Mourinho ni več trener Rome, trenerske vajeti prevzema nekdanji reprezentant

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Jose Mourinho | Jose Mourinho je novi trener Rome. | Foto Reuters

Jose Mourinho je novi trener Rome.

Foto: Reuters

Portugalec Jose Mourinho ni več trener italijanskega nogometnega prvoligaša Rome, so pri rimskem klubu zapisali v izjavi za javnost. Nekaj ur pozneje so potrdili, da bo ekipo do konca sezone kot začasni trener vodil klubska legenda in nekdanji italijanski reprezentant Daniele De Rossi.

Štiridesetletni De Rossi je na 616 tekmah za Romo v 18 sezonah med letoma 2001 in 2019 zadel 63 golov in velja za drugega najbolj uspešnega v zgodovini kluba, za Francescom Tottijem.

Mourinho in njegov trenerski štab, ki se je ta čas devetemu klubu na lestvici serie A Romi pridružil maja 2021, se tako poslavljata od italijanske prestolnice.

Ekipo bo do konca sezone kot začasni trener vodil klubska legenda in nekdanji italijanski reprezentant Daniele De Rossi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ekipo bo do konca sezone kot začasni trener vodil klubska legenda in nekdanji italijanski reprezentant Daniele De Rossi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Trener, ki je pred tem deloval pri Chelseaju, milanskem Interju, Real Madridu in Manchester Unitedu, je rumeno-rdeče popeljal do zmage v konferenčni ligi 2022, nato pa lani spomladi do finala evropske lige.

"Radi bi se zahvalili Joseju v imenu vseh nas v Romi za njegovo strast in trud od njegovega prihoda v klub. Vedno bomo imeli lepe spomine na njegovo službovanje pri Romi, a verjamemo, da je takojšnja sprememba v najboljšem interesu kluba," sta za klubsko spletno stran povedala lastnika Dan in Ryan Friedkin.

Mourinha je nato po objavi novice pričakalo okrog 100 navijačev in mu izreklo zahvalo ter se želelo z njim fotografirati, poroča italijanska agencija Ansa.

Preberite še:

Filippo Terracciano
Sportal Milan iz Verone pripeljal Filippa Terracciana
Ne spreglejte