Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
10.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaviša Stojanović Tomaž Kavčič Alfred Jermaniš Nenad Protega

Torek, 18. 9. 2012, 10.15

7 let, 12 mesecev

Jermaniš: Moj edini favorit je Barcelona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred začetkom lige prvakov, ki jo boste lahko spremljali tudi na Planet TV, so pričakovanja o favoritih razkrili Slaviša Stojanović, Tomaž Kavčič, Alfred Jermaniš in Nenad Protega.

Slaviša Stojanović, slovenski selektor članske reprezentance: "Mislim, da sta glavna favorita Real Madrid in Barcelona ter mogoče še kakšno presenečenje. Prevetren Chelsea ne bo pretirano uspešen in bo težko ubranil naslov. Presenečenja so lahko kakšni izmed španskih ali portugalskih klubpv. PSG in Zenit sta veliko vložila in sta med ekipami, ki so lahko presenečenje. Vse več ekip pa dozoreva, zato je to tekmovanje tudi vse bolj zanimivo. Če si bom ogledal kakšno tekmo? Ne vem še, odvisno, koliko bo priložnosti. Jaz imam 'svojo' ligo prvakov. "

Tomaž Kavčič, slovenski selektor mlade reprezentance do 21 let: "Barcelona se mi zdi prva favoritinja, tu je tudi Real Madrid. Med Italijani Milanu ne dajem večjih možnosti, več jih dajem Juventusu. Od Angležev predvsem Chelseaju in obema kluboma iz Manchestra. Tu je tudi Bayern. Je pa zgodaj za takšne napovedi. PSG je vložil veliko denarja, vendar se mi ne zdi, da bo prišel dlje kot do osmina finala. Med presenečenje se lahko prebije tudi Porto, kljub temu, da je odšel Hulk, saj vedno najdejo nekoga. Kar se tiče Arsenala, je kupil Santija Cazorlo, a je vendar odšel Robin van Persie. Kar se tiče zagrebškega Dinama, ne verjamem, da bo storil kaj več kot lani. Za primer, Arsenal, ki je top klub, prodaja najboljše in ne kupuje vrhunske zvezdnike, zato ne osvaja lovorik. Kriva je politika kluba. Dinamo je od Luke Modrića naprej razprodal številne igralce, kar je tudi eden izmed razlogov, da ne bo zmožen držati stika z najboljšimi."

Nenad Protega, nekdanji nogometaš: "Širši krog favoritov za zmago v ligi prvakov je bolj ali manj enak vsako leto. Prav na vrhu med največjimi pa letos, tako kot lani, vidim spet Barcelono in Real Madrid. Njuni zasedbi sta vsekakor daleč najmočnejši, čeprav v nogometu to velikokrat ni zadosti. Za odtenek manjšo prednost med omenjenima dajem Realu, ker je verjetno bolj 'lačen tega uspeha' po dolgoletnem postu in vseh mogočih neuspehov v zadnjih desetih letih. Kar nekaj moštev lahko preseneti omenjeni dvojec v morebitnem medsebojnem srečanju. Kot morebitna končna 'presenetljiva' zmagovalca pa vidim moštvi Manchester City, ki ima kakovosten in tudi širok kader, ter bi lanskoletni sanjski konec angleškega prvenstva morda lahko zgodovinsko dopolnil še z evropsko lovoriko, in pa italijanskega prvaka Juventus, ki se zadnjega domačega poraza pravzaprav več ne spomni in se po nekajletnem postu v ligi prvakov v novi preobleki vrača verjetno poln motivov. Ob tem ima kader, ki lahko ob dobrem dnevu in zmagovalni klimi, ki jo ekipa vsekakor ima, preseneti verjetno vsakogar. Obe ekipi bosta svoje ambicije in svojo moč lahko prikazali že v skupinskem delu, kjer ju bosta prav gotovo tudi potrebovali. A vendarle je najpomembneje 'preživeti' do marca in potem biti najboljši tja do srede maja, tako kot je to lani pokazal Chelsea."

Alfred Jermaniš, trener Izole in nekdanji reprezentant: "Moj edini favorit je Barcelona. Že lani bi lahko osvojila naslov, igra dopadljiv nogomet in težko je zadržati 180 minut tak napad. To ji lahko pokvari le kak slab dan. Vsako drugo leto zmaga in sedaj je čas, da spet osvoji naslov. Dvakrat sta ji to preprečila Inter in Chelsea, ki sta nato postala tudi prvaka, vendar to mi ni bilo všeč, saj sta oba pokazala antipropagando nogometa. Mislim da tudi Real Madrid ne bo presenetil. Kdo je lahko presenečenje? Dinamo Zagreb. Barcelona ima 90 odstotkov možnosti, ostali si lahko razdelijo po en odstotek."

Ne spreglejte