Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
12.55

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Bundesliga kazen rasizem Hertha Berlin Jens Lehmann

Sreda, 5. 5. 2021, 12.55

2 leti, 11 mesecev

jens lehmann

Nekdanji reprezentant se po rasističnem vložku poslavlja od uprave nemškega prvoligaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Jens Lehmann | Jens Lehmann je bil danes po objavi enega od sporočil na WhatsAppu izključen iz upravnega odbora nemškega nogometnega prvoligaša Herthe iz Berlina. | Foto Guliverimage

Jens Lehmann je bil danes po objavi enega od sporočil na WhatsAppu izključen iz upravnega odbora nemškega nogometnega prvoligaša Herthe iz Berlina.

Foto: Guliverimage

Nekdanji nemški reprezentančni vratar Jens Lehmann je bil danes po objavi enega od sporočil na WhatsAppu izključen iz upravnega odbora nemškega nogometnega prvoligaša Herthe iz Berlina. Razlog za izključitev je bilo vprašanje, ali je strokovni sodelavec televizije Sky del "črne kvote", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Manchester City PSG
Sportal Parižani zgroženi nad grdimi besedami sodnika, namenjenimi Argentincu

"Ali je Dennis tukaj, da vam zapolni črno kvoto?" je vprašal Lehmann glede prisotnosti nekdanjega nemškega reprezentanta Dennisa Aoga kot strokovnega komentatorja na Skyu za ligo prvakov med Manchester Cityjem in PSG, vprašanje pa je pospremil z nasmejanim emotikonom.

Očitno je Aogo zaradi napake prejel sporočilo, ki mu sicer ni bilo namenjeno. Posnetek zaslona s spornim sporočilom je objavil na Instagramu. Lehmannu pa je odgovoril nazaj: "Joj, to resno misliš? Sporočilo verjetno ni bilo namenjeno meni."

"Nespretno ubesedeno sporočilo"

Lehmann pravi, da se je Aogu takoj opravičil in pohvalil njegovo delo strokovnega komentatorja. Za Bild je priznal, da je bilo njegovo sporočilo "nespretno ubesedeno", a naj bi bilo "pozitivno".

"Odgovoren sem za to, da je ta WhatsApp prišel iz mojega telefona, to je bilo zasebno sporočilo," je poskušal pojasniti, ne da bi razkril pravo ime prejemnika.

Lehmman je sporočilo, poslano Dennisu Aogu, označil na napačno ubesedno. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lehmman je sporočilo, poslano Dennisu Aogu, označil na napačno ubesedno. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Josep Guardiola
Sportal Guardiola: Če mislite, da gre pri Cityju le za denar, se motite

Konec njegove dejavnosti v upravnem odboru Herthe

Lehmann je bil v upravnem odboru Herthe kot predstavnik in svetovalec glavnega delničarja Larsa Windhorsta, lastnika Tennor Holdinga.

"Odpovedali smo svetovalno pogodbo z Jensom Lehmannom, s čimer je konec njegove dejavnosti v upravnem odboru Herthe Berlin," je v sredo dejal tiskovni predstavnik Tennor Holdinga. "Incident ni združljiv z načeli podjetja," je dodal tiskovni predstavnik v izjavi za agencijo SID, športno podružnico francoske tiskovne agencije AFP.

Chelsea Navijači Real
Sportal Chelsea nadigral Real, novi evropski prvak bo "Anglež"
Darko Milanič
Sportal Milanič naj bi izgubil službo tik pred naslovom prvaka, Slovan molči
Ne spreglejte