SiolNET. Sportal Nogomet
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Potrdil je

Ivan Simič bo kandidiral za predsednika NZS

1,45

termometer

ivan simic
Foto: Vid Ponikvar

Lahko se zgodi, da bo nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič postal tudi prihodnji prvi mož te organizacije.

Davčni strokovnjak, nekdanji prvi mož slovenske in srbske davčne uprave, Ivan Simič bo kandidiral za predsednika NZS, je potrdil za Nogomanio. Predsedniško mesto je izpraznjeno po odhodu Aleksandra Čeferina na čelo Evropske nogometne zveze (Uefa).

"Imam pripravljen načrt dela in prva naloga bo vsekakor pomagati klubom, da bodo lahko čim bolje delali ter nadgraditi delo medobčinskih nogometnih zvez ter strokovnima organizacijama ponuditi pomoč, če ju potrebujeta.

NZS mora ostati spoštovanja vredna ustanova, predsednik kot prvi med enakimi pa se mora več časa zavzemati za dobro sodelovanje med vsemi nogometnimi deležniki, torej klubi, medobčinskimi nogometnimi zvezami ter sodniško in trenersko organizacijo. Posebno pozornost bom posvetil tudi obiskovalcem nogometnih tekem," je za omenjeni portal povedal Simič, ki je zvezo vodil že v letih 2009 in 2010.

Po odhodu Čeferina je predsedniško mesto NZS izpraznjeno. Po odhodu Čeferina je predsedniško mesto NZS izpraznjeno. Foto: Vid Ponikvar Na svetovno prvenstvo

Tedaj se je od funkcije poslovil zaradi, kot je dejal, gonje določenih ljudi proti njemu. V Simičevem obdobju se je Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki.

Dogajanje okrog njega so zaznamovale številne polemike glede nagrad. Na prvenstvu je Slovenija osvojila prve štiri točke na mundialih.

Čeferin je formalno odstopil 8. oktobra, tedaj pa je začel teči 90-dnevni rok za ustoličenje njegovega naslednika. Kot eden mogočih kandidatov za predsednika se pojavlja tudi David McDowell Zor.
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin