Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2024,
22.43

Osveženo pred

10 ur, 36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Natisni članek

Napoli Juventus Inter Domen Črnigoj serie A italijansko prvenstvo Jaka Bijol Sandi Lovrič

Nedelja, 27. 10. 2024, 22.43

10 ur, 36 minut

Italijansko prvenstvo, 9. krog

Nor derbi med Interjem in Juventusom, polom Rome v Firencah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26
Giovanni Di Lorenzo | Giovanni Di Lorenzo je odločil zmagovalca na srečanju v Neaplju. | Foto Reuters

Giovanni Di Lorenzo je odločil zmagovalca na srečanju v Neaplju.

Foto: Reuters

Vodilni Napoli je v 9. krogu doma ugnal Lecce (1:0) in se utrdil na vodilnem položaju. Derbi kroga med prvakom Interjem in Juventusom je na San Siru postregel s festivalom zadetkov. Gostitelji so vodili že s 4:2, a je mladi Turek Kenan Yildiz po vstopu v igro z dvema zadetkoma izenačil na končnih 4:4. Fiorentina je neprepričljivo Romo nadigrala s 5:1, Atalanta pa je bila od Verone boljša kar s 6:1, najboljši strelec serie A Mateo Retegui pa je zadel v polno dvakrat.

Mattia Perin
Sportal Perin podaljšal zvestobo Juventusu, Lukeba Leipzigu

Nogometaši Napolija so obdržali vodilni položaj v italijanski ligi. Neapeljčani pod vodstvom Antonia Conteja so vpisali sedmo zmago, z 1:0 so premagali Lecce. Napoli, ki ima 22 točk, je edini gol dosegel v 73. minuti, strelec je bil Giovanni Di Lorenzo. Napoli ima štiri točke prednosti pred Interjem in pet pred Juventusom.

Festival zadetkov na San Siru

Inter in Juventus sta poskrbela za poslastico, gledalci so videli polno zadetkov. Najprej je za Inter z bele pike v 15. minuti zadel Piotr Zielinski, Dušan Vlahović in Timothy Weah sta v 20. in 26. poskrbela za vodstvo Juventusa, toda gol Henriha Mhitarjana v 35. ter nova enajstmetrovka Zielinskega v 37. minuti sta tekmo spet nagnila na Interjevo stran.

 Kenan Yildiz je bil junak Juventusa na derbiju v Milanu. | Foto: Reuters Kenan Yildiz je bil junak Juventusa na derbiju v Milanu. Foto: Reuters

Na to se je še dodatno nagnila po golu Denzela Dumfriesa v 53. minuti, v 71. pa je Kenan Yildiz vrnil upanje stari dami. Isti igralec je nato v 82. minuti zadel še za končnih 4:4. Inter je tako pri 18 točkah na drugem mestu, Juventus, sicer edini še neporažen, pa je tretji s 17.

V nedeljo zvečer je Fiorentina v Firencah premagala Romo, ta je zadnje pol ure igrala z igralcem manj, s 5:1. Moise Kean je dosegel dva gola za zmagovalce, ki so po novem tudi pri 16 točkah. Roma ima le deset točk.

Atalanta je v soboto zvečer z najvišjo zmago kroga, bilo je kar 6:1, odpravila Verono, z desetimi goli prvi strelec lige Mateo Retegui je zadel dvakrat, tako kot Ademola Lookman, in vpisala peto zmago. Torino, ki je pri štirih zmagah, je z 1:0 ugnal Como.

Peta zmaga Udineseja v tej sezoni

Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića je v uvodni tekmi 9. kroga z 2:0 premagal Cagliari, ki je od 30. minute igral z igralcem manj. "Slovensko" obarvano moštvo v preteklem krogu, ko je gostovalo pri Milanu, kjer je prav tako dve tretjini obračuna imelo številčno prednost, prednosti ni izkoristilo, tokrat pač. Slovenska reprezentanta sta igralo vso tekmo, medtem ko mladega Davida Pejičića ni bilo v ekipi. Za zmago sta zadela Lorenzo Lucca v 38. in Anglež Keinan Davis v 78. minuti. 

Jaka Bijol se je z Udinesejem veselil pete zmage sezone. | Foto: Guliverimage Jaka Bijol se je z Udinesejem veselil pete zmage sezone. Foto: Guliverimage

Venezia, pri kateri Domen Črnigoj ni dobil priložnosti za nastop, je z 2:2 remizirala pri Monzi. Vsi štirje zadetki so padli že v prvem polčasu, Benečani pa so se, zgolj zaradi boljše razlike v zadetkih, prebili na 19. mesto in ostajajo v coni izpada. Nove tri točke je vknjižil Lazio, ki je s 3:0 ugnal Genoo. Slednjo naj bi okrepil nekdanji reprezentant Mario Balotelli.

V soboto naj bi se v spopadu udeležencev lige prvakov pomerila Bologna in AC Milan, a je dvoboj zaradi močnega deževja, ki je prizadejal Bologno in okolico, prestavljen.

Italijansko prvenstvo, 9. krog:

Petek, 25. oktober:

Sobota, 26. oktober:

Nedelja, 27. oktober:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

10 – Retegui (Atalanta)
7 – Thuram (Inter)
 Vlahović (Juventus)
5  Pulisic (AC Milan)
4  Cutrone (Como), Kean (Fiorentina), Kvaratskhelia (Napoli), Lookman (Atalanta), Lucca (Udinese), Mota (Monza) 
...

Napoli
Sportal Prvaki slavili v Rimu, Napoli ostaja na vrhu
Tottenham Liverpool
Sportal V Milanu ne bo finala lige prvakov. V igri zdaj Madrid in Baku.
 
Ne spreglejte