Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2024,
16.04

Osveženo pred

2 dneva, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

RB Leipzig Castello Lukeba nogometna tržnica italijansko prvenstvo Mattia Perin Juventus

Sreda, 23. 10. 2024, 16.04

2 dneva, 8 ur

Perin podaljšal zvestobo Juventusu, Lukeba Leipzigu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Mattia Perin | Mattia Perin je podaljšal pogodbo z italijanskim nogometnim velikanom Juventusom. | Foto Guliverimage

Mattia Perin je podaljšal pogodbo z italijanskim nogometnim velikanom Juventusom.

Foto: Guliverimage

Enaintridesetletni vratar Mattia Perin je podaljšal pogodbo z italijanskim nogometnim velikanom Juventusom. Za klub iz Torina bo branil do 30. junija 2027, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Perin je na torkovi domači tekmi 3. kroga lige prvakov proti nemškemu Stuttgartu svoje soigralce vseskozi reševal pred potopom, kljub številnim zaustavljenim strelom, med drugim je v 86. minuti ubranil tudi enajstmetrovko, pa je bil v izdihljajih tekme nemočen po močnem strelu iz bližine Malijca El Bilala Toureja.

Perin, ki je pred prihodom v Juventus igral tudi za Genoo, Padovo in Pescaro, je dvakrat nastopil tudi za italijansko reprezentanco. V Torinu ima status prvega nadomestnega vratarja in brani v domačem pokalnem tekmovanju.

Na torkovi tekmi proti Stuttgartu je pri Juventusu zaradi kazni manjkal prvi vratar Michele Di Gregorio, v minuli sezoni, ko je branil za Monzo, najboljši vratar v serie A.

Castello Lukeba je podaljšal zvestobo Leipzigu. | Foto: Guliverimage Castello Lukeba je podaljšal zvestobo Leipzigu. Foto: Guliverimage Lukeba še za leto podaljšal pogodbo z Leipzigom

Francoski nogometaš Castello Lukeba, olimpijski podprvak s Francijo to poletje v Parizu, je še za eno leto podaljšal pogodbo z Leipzigom, klubom slovenskega reprezentanta Benjamina Šeška. Izboljšanje stare pogodbe, ki je veljala do leta 2028, in podaljšanje sodelovanja si je 21-letni branilec prislužil z odličnimi igrami v novi sezoni.

V njej ima v nemškem prvenstvu Leipzig trenutno najboljšo obrambo, ki je na sedmih tekmah prejela le dva gola (proti Leverkusnu). Lukeba je odigral šest ligaških tekem, dve v ligi prvakov in eno v nemškem pokalu, poroča dpa.

Lukeba je v poleti 2023 v klub prišel iz Lyona in si takoj prislužil mesto v osrednjem delu obrambe.

S francosko olimpijsko reprezentanco je začel vseh šest tekem do finala, ki ga je njegova ekipa po podaljšku izgubila proti Španiji. Za člansko francosko reprezentanco ima zaenkrat en nastop, 17. oktobra 2023 je igral proti Škotski.

Preberite še:

Radenko Mijatović
Sportal Radenko Mijatović pred novim predsedniškim mandatom
slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenke čaka tekma D: Vemo, kdo je favorit, mi pa se moramo temu postaviti po robu
Faouzi Benzarti
Sportal Tunizijci iščejo novega nogometnega selektorja
Ne spreglejte