Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2024,
6.56

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Natisni članek

UEFA liga prvakov UEFA liga prvakov Baku Madrid

Četrtek, 24. 10. 2024, 6.56

4 dni, 3 ure

Kandidature za prizorišče finala lige prvakov

V Milanu ne bo finala lige prvakov. V igri zdaj Madrid in Baku.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Tottenham Liverpool | Stadion Metropolitano v Madridu je gostil finale lige prvakov že leta 2019. | Foto Guliver/Getty Images

Stadion Metropolitano v Madridu je gostil finale lige prvakov že leta 2019.

Foto: Guliver/Getty Images

Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila, da je za organizacijo finala lige prvakov leta 2027 naknadno prejela kandidaturi Madrida in Bakuja. Stadion Metropolitano, ki ga odlično pozna Jan Oblak (Atletico Madrid), je gostil finale lige prvakov že leta 2019, istega leta pa je olimpijski stadion v prestolnici Azerbajdžana gostil finale lige Europa. Več zanimanja je za organizacijo finala lige prvakinj istega leta, kjer bo Uefa lahko izbirala med štirimi kandidati: Barcelono, Varšavo, Baslom in Cardiffom.

Benjamin Šeško RB Leipzig : Liverpool
Sportal Šeško zapravljal priložnosti, zaušnica za Oblaka, Barca odčitala lekcijo Bayernu

Moški finale lige prvakov 2027 naj bi bil prvotno v Milanu, a italijansko mesto ni moglo zagotoviti, da bo prenova stadiona San Siro in okolice končana pravočasno.

Zdaj sta svoje zanimanje izrazila Azerbajdžan z olimpijskim stadionom v Bakuju in Španija z domačim stadionom slovenskega vratarja Jana Oblaka v dresu Atletico Madrida, Metropolitano. Na omenjenem objektu v španskem glavnem mestu je bil že odigran finale lige prvakov leta 2019, ko je Liverpool premagal Tottenham z 2:0, dvoboj pa je sodil slovenski delivec pravice Damir Skomina. V Bakuju je bil istega leta odigran finale lige prvakov med Chelseajem in Arsenalom (4:1).

Chelsea je leta 2019 premagal Arsenal v finalu evropske lige v Bakuju. | Foto: Guliverimage Chelsea je leta 2019 premagal Arsenal v finalu evropske lige v Bakuju. Foto: Guliverimage

Za ženski finale leta 2027 so zanimanje izrazili Wales s Cardiffovim stadionom Principality, Španija z Barceloninim Camp Nouom, poljski nacionalni stadion v Varšavi in stadion St. Jakob Park v Baslu v Švici.

Uradne kandidature je treba oddati do marca 2025, gostitelj pa bo znan dva meseca kasneje, so še zapisali pri krovni evropski nogometni organizaciji.

Finale LP leta 2025 bo v Münchnu, 2026 pa v Budimpešti za moške ter v Lizboni in Oslu za ženske.

Ne spreglejte