Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2023,
22.42

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Atalanta Empoli Lovro Štubljar Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Napoli AC Milan Inter Juventus italijansko prvenstvo serie A

Četrtek, 28. 9. 2023, 22.42

7 mesecev

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 6. KROG

Veliko presenečenje na San Siru, polom Rome in Mourinha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Sassuolo | Nogometaši Sassuola so priredili veliko presenečenje. | Foto Reuters

Nogometaši Sassuola so priredili veliko presenečenje.

Foto: Reuters

Nogometaši milanskega Interja so v šestemkrogu doživeli prvi poraz v sezoni, tako da v elitni italijanski ligi ni več neporažene ekipe. Črno-modri so doma izgubili proti Sassuolu z 1:2. Branilec naslova Napoli je gladko s 4:1 odpravil Udinese, za katerega sta zaigrala slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić. Milan se je po zmagi nad Cagliarijem točkovno izenačil z Interjem, Juventus pa se je po zmagi nad Leccejem prebil na tretje mesto. Že tretji poraz v sezoni pa so zabeležili nogometaši Rome, ki so pod vodstvom Joseja Mourinha z 1:4 klonili proti Genoi.

Victor Osimhen
Sportal Osimhen ima dovolj zasmehovanja, Napoliju je zagrozil s tožbo

Inter, ki je imel doslej pet zmag s petih tekem, je ob koncu prvega polčasa povedel z golom Denzela Dumfriesa, vendar sta Nedim Bajrami in Domenico Berardi v drugem polčasu poskrbela za presenečenje.

Napoli je imel lažje delo z Udinesejem, pri katerem je Jaka Bijol igral celo tekmo, Sandi Lovrić do 72. minute, Davida Pejičića pa ni bilo v ekipi. Piotr Zielinski z najstrožje kazni in Victor Osimhen, ki po poročilih iz Italije želi tožiti lasten klub zaradi norčevanja na njegov račun na družbenih omrežjih, sta v prvem polčasu postavila trdne temelje zmagi. Hviča Kvarachelia, ki je prispeval še podajo in iztržil najstrožjo kazen, in Gio Simeone sta dokončala delo. Za Videmčane, ki so tako kot Salernitana in Cagliari še brez zmage in imajo zgolj tri točke, je bil uspešen le Lazar Samardžić.

Juventus se je po zmagi nad Leccejem prebil na tretje mesto. | Foto: Reuters Juventus se je po zmagi nad Leccejem prebil na tretje mesto. Foto: Reuters

Za zmago Juventusa je v 57. minuti zadel Arkadiusz Milik, gostje pa so tik pred koncem v sodnikovem podaljšku ostali še z desterico na zelenici, saj je drugi rumeni karton prejel Mohamed Kaba.

Milan je v Cagliariju upravičil vlogo favorita in zmagal s 3:1 ter se prebil na drugo mesto na lestvici. Po vodstvu domačih so preobrat zrežirali Noah Okafor, Fikayo Tomori in Ruben Loftus-Cheek z zadetki v 40., 45. in 60. minuti.

Empoli, pri katerem Lovro Štubljar tudi tokrat ni branil, je premagal Salernitano z 1:0 in tako prišel do svoje prve zmage v sezoni. Tommaso Baldanzi je bil edini strelec na tekmi, zadel je v 34. minuti.

Verona je z 0:1 izgubila proti Atalanti, četrto zmago v sezoni za zasedbo iz Bergama je prinesel gol Teuna Koopmeinersa v 13. minuti. Lazio pa je premagal Torino z 2:0.

V četrtek bo Frosinone Matjaža Kamenšek-Pahića, ki ga ni bilo v kadru, remiziral s Fiorentino. Nov poraz so doživeli nogometaši Rome, ki so z 1:4 klonili proti Genoi.

Italijansko prvenstvo, 6. krog:

Torek, 26. september:

Sreda, 27. september:

Četrtek, 28. september:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

5 – Lautaro Martinez (Inter)
4 – Berardi (Sassuolo), Chiesa (Juventus), Giroud (Milan), Osimhen (Napoli), Pinamonti (Sassuolo), Vlahović (Inter)
3 – Bonaventura (Fiorentina), Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Krstović (Lecce), Leao (Milan), Radonjić (Torino), Retegui (Genoa)

Paolo Zanetti
Sportal Po hudem polomu v Rimu ostal brez službe, Empoli hitro našel novega trenerja
Ne spreglejte