Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 5. 2015,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Josip Iličić Jasmin Kurtić Fiorentina Sevilla

Četrtek, 7. 5. 2015, 15.52

8 let

Iličić noče podoživeti usode Maribora in Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski reprezentant Josip Iličič se s Fiorentino poteguje za evropsko lovoriko. Vijolice se bodo v polfinalu lige Europa pomerile s Sevillo, ki je v tej sezoni spravila v slabo voljo Matjaža Keka.

Štadion Ramon Sanchez Pizjuan so lani dobro spoznali nogometaši Maribora, ki so se po zgodovinskem preboju med 32 najboljših v evropski ligi udarili s Sevillo in se po porazu v Andaluziji (1:2) poslovili od tekmovanja. Sevilla je pozneje osvojila evropsko lovoriko, letos pa želi podvig ponoviti. Če bi ga, bi bila deležne ogromne nagrade, saj je Evropska nogometna zveza (UEFA) potrdila, da bo zmagovalec lige Europa v prihodnji sezoni nastopil v ligi prvakov.

Sevilla v španskem prvenstvu ni uvrščena med štiri najboljše ekipe. Zaostaja za Barcelono, Realom, Atleticom in Valencio, zato se želi na vsak način uvrstiti v finale, ki ga bo letos gostila Varšava. V skupinskem delu je bila boljša od Rijeke, ki jo vodi Matjaž Kek. Na gostovanju na štadionu Kantrida se je porazu izognila v sodnikovem podaljšku, doma pa tesno premagala hrvaškega podprvaka in si zagotovila napredovanje.

Iličić bo začel dvoboj na klopi

V polfinalu se bo pomerila s Fiorentino, za katero igra tudi Josip Iličić. Tako bo še tretjič v kratkem času na štadionu Seville v ligi Europa gostoval "Mariborčan". Iličić je pred odhodom v Italijo zablestel v dresu Maribora, z vijolično barvo pa se srečuje tudi v Firencah. S Fiorentino je v prvenstvu že zamudil vlak za najboljša tri mesta, ki zagotavljajo razvado v ligi prvakov.

Nastop med elito pa si lahko pridobi v evropski ligi, kar je trenerja Vincenza Montello navdalo z ogromno željo, da bi se lovorike dokopale prav njegovi izbranci. "Prva tekma je zelo pomembna, a nikakor odločilna, če ne bo prevelike razlike v zadetkih. Sevilla se odlično brani, nevarna je v napadu in znana po protinapadih. V zadnjih sezonah je odlična v Evropi," je tekmeca nahvalil trener Fiorentine, ki v začetno postavo najverjetneje ne bo uvrstil Iličića.

Kurtić ne kandidira za srečanje

Kranjčan je bil deležen velike pozornosti z nedeljskim nastopom na prvenstveni tekmi s Ceseno. Dosegel je dva zadetka. Enega z bele točke, drugega z atraktivnim strelom, v Sevilli pa naj bi od prve minute napadalni trojček Fiorentine predstavljali Mohamed Salah, Joaquin in Mario Gomez. Zaradi poškodbe kolena za tekmo ne kandidirata Senegalec Khouma Babacar in Italijan Giuseppe Rossi.

V poštev za srečanje ne bo prišel niti Jasmin Kurtić, ki ga klub v začetku leta ni prijavil za izločilne evropske boje, tako da bo nekdanji nogometaš Bele krajine in Gorice soigralce bodril v vlogi navijača.

V drugem polfinalnem spopadu se bosta v Neaplju udarila Napoli in ukrajinski predstavnik Dnipro. Tudi ta tekma se bo začela pet minut čez 21. uro.

Ne spreglejte