Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2011,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Majcen Interblock

Četrtek, 2. 6. 2011, 14.06

8 let

Igralci Interblocka šokirani, v Kidričevem mirno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če so bili nogometaši Aluminija prisotni na sestanku klubskega vodstva in jih odločitev o zavrnitvi 1. SNL ni udarila kot strela z jasnega, je bilo povsem drugače pri Interblocku. Igralcem ni vseeno.

Interblock že ima izkušnje z igranjem v prvi ligi, Aluminij še ne. Da Ljubljančani v druščini najboljših ne bi predstavljali ''topovske hrane'', je dokazalo že pokalno tekmovanje. Klub iz Kidričevega je zbral v sezoni še točko več, tako da tudi njegova kakovost ne bi smela biti sporna. A tega ne bomo nikdar izvedeli, saj sta se oba odločila za zamrznitev drugoligaškega statusa. Razlika pa je bila v tem, da so nogometaši Aluminija vse pravočasno izvedeli in tudi sodelovali pri zaključnem sestanku upravnega odbora, igralci Interblocka pa so za svojo usodo izvedeli iz medijev. ''Vse je izpadlo tako čudno,'' se še v četrtek sprašuje Luka Majcen. Čeprav je odločil derbi v Kidričevem, v zadnjem krogu pa prinesel dragoceno zmago nad Dravinjo, je vrednost njegovih zadetkov po odločitvi vodstva Interblocka hitro izpuhtela. ''Še pred dvema dnevoma smo bili optimistični, včeraj pa izvedeli žalostno novico, ki nas je povsem pretresla. Sploh nismo razmišljali o tem, da bi se to lahko zgodilo. To je bil res velik šok,'' je ''potožil'' Sportalu mladi napadalec, ki je v dneh, ko se je odločala prihodnost kluba, pogrešal stik klubskega vodstva z igralci.

V prihodnji sezoni bo Interblock računal na oslabljeni kader, saj je vodstvo odprlo vrata številnim članom začetne enajsterice, med njimi pa ne manjka tudi mlajših reprezentantov. Tisti, ki bodo ostali, bodo morali najprej pozabiti na šok, kar pa bo po besedah Majcna vse prej kot enostavno. ''Zelo se bomo morali potruditi, če bomo hoteli najti nov zagon in motivacijo. Sam sem se trudil za prvo ligo. Mnenja sem, da morajo igralci stremeti naprej. Osebno se ne bi zadovoljil z drugo ligo. To enostavno ni moj cilj,'' je razkril razlog, zaradi katerega bi lahko kaj kmalu zapustil Spodnjo Šiško.

Kmetec: Nogomet se je postavil na prevelike noge

Drugoligaški zmagovalci so odločitev o nenastopanju v 1. SNL sprejeli bolj mirno. Ni bilo splošnega negodovanja, več pa nam je razkril eden izmed najbolj izkušenih obrazov v drugi ligi, Marko Kmetec: ''Kot igralci smo naredili vse, da se uvrstimo v prvo ligo. Na sestanku pa se je videlo, da druge stvari predstavljalo preveliko oviro. Predvsem infrastruktura. Ni najlažje, a druge poti ni bilo. Jutri je nov dan in druga liga,'' je povedal najboljši strelec 1. SNL v sezoni 2002/03. Takrat je nosil dres Olimpije. Z njeno ''naslednico'' bi se lahko srečal tudi v sezoni 2011/12, a do tega ne bo prišlo, saj bo Aluminij ostal zvest drugoligaški konkurenci. ''Rečeno je bilo, da ne bo velikega osipa igralcev ter da naj bi vsi ostali. Bomo videli, kako bodo stvari potekale. Morda pa se da kaj narediti v letu dni,'' dodaja Kmetec.

''Burleska'', ki smo ji priča, saj prvo ligo v tem trenutku sestavlja le osem klubov, ga ni presenetila. ''Vedno težje se najde denar. Potrebno bo nekaj narediti. Nogomet se je postavil na prevelike noge. Maribor je edini izmed klubov, ki lahko reče, da dobi od gledalcev kaj povrnjenega, drugače pa je v prvi ligi obisk tudi po 300 gledalcev na tekmi. Seveda potem ni lahko upravam. Ne vem tudi, če sem kje v Evropi že zasledil ligo z osmimi klubi. Res si ne predstavljam, kako bi to izgledalo iz tedna v teden,'' razmišlja 35-letni napadalec Aluminija, ki je v prvi ligi branil barve šestih klubov (Mura, Maribor, Olimpija, Korotan, Ljubljana in Drava). S sedmim bo še malce počakal.

Ne spreglejte