Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 8. 2014,
0.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Agim Ibraimi Ante Šimundža Maccabi Tel Aviv

Sreda, 6. 8. 2014, 0.07

7 let, 12 mesecev

Ibraimi in Šimundža v en glas: Zdaj želimo v ligo prvakov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po enem najbolj sladkih remijev v zgodovini mariborskega kluba, ki je slovenskemu prvaku zagotovil četrto zaporedno evropsko jesen, se vijolice spogledujejo z novim velikim ciljem. Z ligo prvakov.

Na trenerskem stolčku Maribora žanje evropske uspehe. Že kot napadalec je imel prste vmes pri zgodovinskih dosežkih najboljšega slovenskega nogometnega kluba v ligi prvakov, kot trener pa jih le še dopolnjuje. V prejšnji sezoni je Maribor popeljal v izločilni del lige Europa, kar se je pripetilo prvič kateremukoli izmed slovenskih klubov, po še svežem skalpu prvakov BiH in Izraela pa je le še korak oddaljen od najbolj mamljivega presežka, nastopa v prestižni ligi prvakov.

Dame in gospodje, besedo ima Ante Šimundža: "Maccabi je odlična ekipa, toda s svojo predstavo smo potrdili izredno kakovost. Bili smo na visoki ravni, dosledno izpolnjevali naloge, ob vseh dobrih zadevah pa je drugi gol pomenil prelomni trenutek, ko smo dokončno dokazali Maccabiju, da smo na pravi poti, kako izkoriščamo svoje priložnosti. Ta tekma je smernica za naprej, čestitke vsem, pohvala dvakratnemu strelcu Agimu Ibraimiju, ki s podporo ekipe prinaša dodano vrednost. Liga Europa je zagotovljena, zaradi svoje ambicioznosti pa si seveda želimo tudi ligo prvakov," je izpostavil Mariborčan, ki se bo z vijoličasto odpravo vrnil v domovino v sredo okrog 12. ure, v petek pa izvedel še ime tekmeca v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Mariborski junak: Če bi igrali v Izraelu, bi jim zabili še kakšen gol

Mariborska obramba je brez prejetega zadetka v tej evropski sezoni zdržala malce več kot 300 minut. Na povratnem dvoboju z Maccabijem je klonila dvakrat. Če se ne bi dvakrat med strelce vpisal tudi Agim Ibraimi, bi se vijolicam na Cipru slabo pisalo, tako pa so v veličastnem slogu izločile izraelskega prvaka in se približale sanjam o ligi prvakov, ki so navijače Maribora nazadnje razvajale pred 15 leti.

"Zaslužena zmaga, pohvale vsem. Občutki so fenomenalni, s tem pa se ne nameravamo zadovoljiti. Toda gremo tekmo za tekmo, ne bomo razmišljali predaleč vnaprej. Bilo je vroče, pogoji so bili neizprosni, a v takšnih razmerah odmisliš vse. Celotna ekipa je garala, oni so poskusili vse, posegli po vseh načinih, da nas ustavijo, a jim ni uspelo. Škoda za dobljena zadetka, vendar smo ves čas verjeli vase. Vedeli smo, da nas čaka nova priložnost, da zatresemo mrežo. Če bi igrali v Izraelu, bi jim zabili še kakšen gol," je za klubsko stran povedal makedonski reprezentant in ljubljenec mariborskega občinstva.

Pred kratkim se je vrnil iz Italije, nato pa je bila njegova pomoč neprecenljivega pomena pri operaciji Maccabi. Brez njegovih zadetkov ne bi bilo velikega slavja po skupni zmagi nad bogatim izraelskim tekmecem in novega velika uspeha mariborskega kluba. Že četrte evropske jeseni, ki ne bo zaobšla Ljudskega vrta.

Ne spreglejte