Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
11.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Rok Vodišek Dario Čanađija NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Igor Bišćan Nejc Vidmar NK Rudar Goran Brkić Issah Abass Andres Vombergar Aljaž Krefl

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 11.35

6 let, 6 mesecev

Seznam poškodovanih pri Olimpiji

Hrvat in vratarski biser Olimpije v težavah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Rok Vodišek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije se na nedeljski derbi v Velenje (0:0) niso odpravili z najmočnejšo zasedbo. Manjkalo je kar nekaj pomembnih igralcev, ki se nahajajo na seznamu poškodovanih. Koliko časa jih bo trener Igor Bišćan še pogrešal?

Zmaji so na štadionu Ob jezeru, kjer so se pred poldrugim letom razveselili naslova državnega prvaka, osvojili točko (0:0). S tem so dovolili Mariboru, da jih ujame po točkah.

Vrnitev dveh napadalcev

Andres Vombergar bo že sredi tedna treniral s soigralci. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Andres Vombergar bo že sredi tedna treniral s soigralci. Foto: NK Olimpija Ljubljana Trener Igor Bišćan je bil zadovoljen le z igro, ki jo je v zahtevnih vremenskih razmerah, saj je pihal močan veter, označil za solidno, veliko manj pa z učinkovitostjo v napadu.

Morda bi bila boljša, če bi lahko računal na igralce, ki so se zaradi višjih sil znašli na seznamu poškodovanih. V konici napada sta manjkala Abass Issah in Andres Vombergar, na katera nekdanji hrvaški reprezentant ne bo mogel računati le še nekaj dni.

Ljubljanski klub je sporočil, da se bosta vrnila k treningom že sredi tedna. Tako bodo praznični dnevi prinesli pomembno darilo Zagrebčanu, ki z Olimpijo še ni izgubil v prvenstvu.

Čanađija si je zlomil kost v zapestju

Dario Čanađija se je poškodoval na enem izmed zadnjih treningov pred tekmo v Velenju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dario Čanađija se je poškodoval na enem izmed zadnjih treningov pred tekmo v Velenju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Če se vračata napadalca, pa sta do nadaljnjega negotovi usodi Daria Čanađije in Roka Vodiška. Hrvaški zvezni igralec, ki ga je Olimpiji posodila Kekova Rijeka, si je na enem izmed zadnjih treningov pred tekmo z Rudarjem po padcu poškodoval roko.

Podroben zdravstveni pregled je razkril, da ima počen radius. To ni vesela novica za strokovno vodstvo vodilnega prvoligaša, saj si je 23-letni Hrvat zlomil kost v zapestju, tako da nekaj časa ne bo mogel pomagati soigralcem.

Koliko časa, klub še ni obvestil javnosti, podoben vprašaj velja pri primeru nadarjenega vratarja Vodiška. Na treningu je prejel močan udarec v ramo, zdravniki pa še niso podali ocene, kako dolgo bo odsoten z igrišč. Več bo razkril podroben pregled.

Vidmar se vrača čez dva tedna

V Velenju je na vratih Olimpije stal Aljaž Ivačič. Ko se je po neuspelem prestopu k ciprskem Pafosu vrnil v Ljubljano, ni kotiral visoko na seznamu vratarjev, v času odsotnosti Nejca Vidmarja in mladega Vodiška pa je vskočil kot prva Bišćanova izbira. Kmalu bo konkurenca za prvega čuvaja mreže večja, saj se bo vrnil Vidmar. Občasni slovenski reprezentant pričakuje, da bo lahko konkuriral za dvoboje čez dva tedna.

Nejc Vidmar bo čez dva tedna že treniral s soigralci in kandidiral za dvoboje Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Nejc Vidmar bo čez dva tedna že treniral s soigralci in kandidiral za dvoboje Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

Srbski zvezni igralec Goran Brkić, ki počiva zaradi poškodbe gležnja, za razliko od Vidmarja še ne ve, kdaj se bo vrnil. Trenutno še ne more maksimalno trenirati s soigralci, branilec Aljaž Krefl pa okreva po operaciji kolka. Soigralcem bi se lahko pridružil sredi spomladanskega dela sezone.

Takšno je torej stanje v zeleno-beli bolnišnici. Nekaj ''pacientov'' jo bo počasi zapustilo in se vrnilo k treningom Olimpije, nekaj pa jih bo ostalo na seznamu poškodovanih še kar nekaj časa. Ljubljanski klub bo naslednjo tekmo odigral 5. novembra, ko bo v Stožicah gostoval Ankaran, nato pa jo čaka "peklensko" nadaljevanje, saj se bo kar trikrat pomeril z Mariborom. Najprej v pokalu, nato še prvenstvu, za konec pa še enkrat v pokalu (29. novembra).

Ne spreglejte