Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 6. 2011,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija

Četrtek, 30. 6. 2011, 15.44

8 let

Hadžič: Olimpija se ne sme ustrašiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko je Olimpijo lani vodil Safet Hadžič, je ljubljanska barka s Širokim Brijegom doživela evropski brodolom. Se obeta enaka usoda tudi Kosičevi četi? O tem smo pokramljali z nekdanjim trenerjem.

Po skromnem uvodu v sezono 2010/11, tako na slovenskih kot evropskih igriščih, je štafetno trenersko palico predal Dušanu Kosiču. Slabo leto kasneje se je pripetilo naključje, da se bo tudi njegov naslednik, nekdanji sosed v Štepanjskem naselju, nameril na istega evropskega tekmeca. Na hercegovski Široki Brijeg, ki je v minuli sezoni nadigral Olimpijo s skupnim rezultatom 5:0. ''Široki je kompaktna, zrela in izkušena ekipa, a se ji je letošnja Olimpija povsem približala. Možnosti za napredovanje so 50:50, mogoče bi Olimpiji pripisal celo prednost, saj igra drugo tekmo doma. Pri 'balkanskih' tekmecih je to zelo pomembno, saj igrajo v gosteh drugače,'' je Sportalu zaupal 42-letni Safet Hadžič, ki svetuje nogometašem Olimpije le eno stvar. ''Da se ne ustrašijo. Široki igra, sploh na domačem igrišču, z veliko umazanih vložkov. Če bo Olimpija šla v borbo brez strahu, lahko kaj naredi, drugače se ne bo dobro končalo,'' meni nekdanji strateg ''zeleno-belih''.

Ni bilo velikega osipa

Ko je vodil Olimpijo in se je bližal evropski krst s predstavnikom BiH, je šlo vse narobe. Pred dvobojem v Domžalah je slačilnico Olimpije obiskala še posebna inspekcija Evropske nogometne zveze (UEFA), kar je zagotovo vplivalo na načeto samozavest ljubljanskega kluba, kjer ni manjkalo mladih igralcev. ''Mladi so bili na začetku izpostavljeni velikemu pritisku, ko pa so se s treningi in tekmami rešili bremena, je to zdaj povsem druga slika. Pomembno je, da ni bilo velikega osipa. Dva, trije so odšli, toliko jih je tudi prišlo. To je velika stvar za ekipo. Zato je Olimpija tudi bolj uigrana. Lani, ravno v obdobju pred tekmo s Širokim, je zamenjala deset igralcev, tako da je imel Široki z izkušenimi igralci in nekaterimi kakovostnimi tujci že na začetku prednost. Ne moreš v nekaj mesecih narediti popolnih igralcev, če se zamenja cela zasedba,'' se spominja hitrega evropskega izpada.

Jovič vrhunski bočni igralec

V dneh, ki jih preživlja kot brezposelni trener, se je posvetil študijskim knjigam. V žepu želi čimprej pozdraviti UEFA Pro trenersko licenco. Sledi nato selitev na trenerski stolček? ''Nočem se zaletavati. Klubi imajo finančne težave, tako da ne moreš kar tako uresničevati resnih projektov. Je pa tudi velika konkurenca, saj je v Sloveniji na voljo ogromno dobrih trenerjev.'' Na tekme Olimpije ne hodi, jih pa spremlja po televiziji. In kaj opaža?

''Igralci dobivajo samozavest. Vesel sem, da je Bešič dosegel kvoto golov. Ne glede na minutažo. Ves čas sem tudi govoril, da je Jovič vrhunski bočni igralec, čeprav je včasih mislil, da lahko igra zadnjega veznega. Vesel sem, da je potrdil, da je lahko fantastičen bočni igralec. Pred njim je še lepa kariera. Ne smemo pa pozabiti tudi na druge,'' se je na hitro sprehodil čez zasedbo Olimpijo, ki jo drevi čaka naporno gostovanje v Širokem Brijegu. Kako težaven zna biti štadion Pecara za ''zmaje'', se je na lastne oči prepričal že Hadžič. Bo njegov naslednik bolj uspešen?

Ne spreglejte