Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 11. 2011,
12.04

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Guberac NK Maribor NK Maribor NK Koper

Torek, 22. 11. 2011, 12.04

4 leta, 6 mesecev

Guberac: Tekma v Mariboru je bila zrežirana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra so v soboto ostali v Ljudskem vrtu ostali praznih rok. ''Sodniki nam niso dovolili, da bi premagali Maribor,'' je prepričan Ante Guberac, alfa in omega koprskega kluba.

Dvoboj v Ljudskem vrtu je ''kanarčke'' spravil v slabo voljo. Ne toliko zaradi poraza, kot zaradi sodniških odločitev, ki naj bi po njihovem mnenju neposredno vplivale na razplet. Med njih so uvrstili prestrogo dosojeno 11-metrovko v korist Maribora, nedosojeni kazenski udarec za Koprčane, prelahko podeljene rumene kartone najboljšim gostom ter za 'piko na i' še potrditev zmagovitega zadetka, ki ga je Dejan Mezga dosegel z nedovoljenega položaja. ''Bili smo pokradeni,'' se še nekaj dni po boleči mariborski izkušnji ni pomiril Ante Guberac. Istrski gradbeni mogotec in prvi mož koprskega kluba zahteva policijsko preiskavo. ''Cela Slovenija je videla, kaj se je dogajalo v Mariboru. Med srečanjem sem prejel skoraj 50 SMS sporočil. Ljudje, med njimi je bilo ogromno nepristranskih, so se zgražali. Niso mogli verjeti, da se to dogaja v našem nogometu. Ne vem, če ima še smisel vztrajati. Če se bo to nadaljevalo, lahko tudi izstopimo iz lige. Takšne napake v korist naših tekmecev, to je že peta takšna tekma v tej sezoni, niso slučajne,'' je z glasom, v katerem ni bilo težko zaznati jeze in razočaranja, Sportalu pripovedoval predstavnik koprskega kluba. Ko je odhajal na tekmo v Ljudski vrt, niti v sanjah ni verjel, da bi se lahko pripetilo kaj podobnega. Sploh zaradi velike prednosti Maribora pred Koprom. Spomin na sodniške odločitve, ki so Koprčanom odvzele veliko točk, je še kako prisoten. Po Domžalah in Lendavi se je na črnem seznamu ''kanarčkov'' pojavil še Maribor. ''Sodniki so nas porinili v boj za obstanek. Če ne bi bilo teh odločitev, bi bili pri vrhu, se borili za najboljša mesta, tako pa mora ekipa vstopati v tekme s pritiskom. Igra nesproščeno, kar se seveda odraža na rezultatih. Niso nam dosodili niti ene 11-metrovke. Smešno.''

Med polčasom v koprski slačilnici ni bilo prijetno. Zaradi razočaranja igralcev je nekaj časa viselo na nitki celo nadaljevanje tekme, saj se igralci niso bili pripravljeni vrniti na igrišče. ''Po drugem prejetem golu nam je postalo jasno, da v Mariboru ne moremo dobiti točke. Da o naši zmagi niti ne govorimo. Sodniki so zavarovali tekmo v korist Maribora, naši ključni igralci so dobili kartone, tako da se je porajalo vprašanje, kdaj bi nastopila še kakšna izključitev. Sodnik Miran Bukovec, prebiram, da živi v Mariboru, kar je še bolj nedopustno, da je sploh sodil na sobotni tekmi, je dosodil 11-metrovko šele po reakciji nogometašev Maribora. To je bila zrežirana tekma. Na srečo je bila tekma v neposrednem prenosu in je lahko cela Slovenija videla, da Maribor ni nadigral Kopra. Brez sodniške pomoči bi ga premagali,'' je prepričan Ante, oče Ivice, enega izmed nogometašev, ki si je za proteste po odločitvah sodnika Bukovca prislužil rumeni karton. ''Žalostno je, da Maribor, naša najboljša ekipa in, tako se piše, najbolj urejen klub, potrebuje tako pomoč.'' Koprčani ne mislijo kar tako odnehati. Napovedali so, da bodo prijavili sodnika organom pregona. ''Naj ga malo zaslišijo. Pa tudi naše igralce, ki jim je sodnik na tekmi rekel, da je Mariborčan res igral z roko,'' se je dotaknil primera, ko je sodniška piščalka prekmurskega delivca pravice v trenutku, ko so gostje pričakovali kazenski strel, obnemela. V nadaljevanju je še dodal, da so Mariborčani na podobno pomoč naleteli že minuli teden, ko Velenjčanom ni bila dosojena čista 11-metrovka, nato pa je bil prestrogo izključen še igralec.

Koprčani so v torek v Prekmurje, kjer se bodo dan kasneje pomerili z Muro 05, odpotovali z zdesetkano zvezno vrsto. Zaradi kartonov ne bosta na voljo Siniša Linić in Ivica Guberac.

Ne spreglejte