Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Copa Libertadores Lanus Gremio

Četrtek, 30. 11. 2017, 10.55

6 let, 4 mesece

Pokal Libertadores

Brazilija na nogah, Gremio najboljši #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Gremio | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski klub Gremio je novi južnoameriški prvak. V finalu pokala Libertadores je v sosedski poslastici premagal argentinski Lanus. Prvo tekmo je pred domačimi gledalci dobil z 1:0, na povratni pa v domovini gavčev prednost še povečal. Zmagal je z 2:1 in se veselil že tretjega naslova južnoameriškega prvaka. S tem si je zagotovil tudi nastop na bližajočem se klubskem svetovnem prvenstvu.

Brazilski klub Gremio iz Porto Alegreja, rojstnega mesta Marcosa Tavaresa, ki je del kariere nosil prav dres omenjenega kluba, je osvojil južnoameriško različico lige prvakov. Najboljši je postal v pokalu Libertadores, kjer je v finalu dvakrat premagal argentinski Lanus. Na povratno tekmo v Buenos Aires je pripotoval s prednostjo z 1:0, nato pa to še povečal, saj je na gostovanju zmagal z 2:1.

Vrhunci dvoboja v Buenos Airesu:

To je že tretji južnoameriški naslov Gremia. Najboljši je bil že v letih 1983 in 1995. Trener Renato Gaucho se je razveselil posebnega podviga. Postal je prvi Brazilec, ki je osvojil pokal Libertadores kot nogometaš in tudi kot trener. Z Gremiom je bil južnoameriški prvak že pred 34 leti.

Veselje navijačev Gremia, ki so spremljali prenos dvoboja na velikem zaslonu na štadionu v Porto Alegreju. | Foto: Reuters Veselje navijačev Gremia, ki so spremljali prenos dvoboja na velikem zaslonu na štadionu v Porto Alegreju. Foto: Reuters

Na povratni tekmi sta za Gremio v polno zadela Fernandinho (27. minuta) in Luan (42.), končni rezultat pa je postavil Jose Sand. Z bele točke je v 72. minuti znižal na 1:2 in dosegel častni gol za Lanus. Sand je z devetimi goli postal najboljši strelec tekmovanja, napadalno usmerjeni zvezni igralec Luan, strelec drugega zadetka za Gremio, pa je bil izbran za najboljšega igralca.

Brazilija je uspeh Gremia slavila še dolgo v noč. | Foto: Reuters Brazilija je uspeh Gremia slavila še dolgo v noč. Foto: Reuters

''Čaka nas dolgo praznovanje. Vsaj do sobote, nedelje. Naši navijači so si to zaslužili,'' je po velikem uspehu Gremia povedal vratar Marcelo Grohe.

Kmalu jih čaka nov vrhunec, nastop na svetovnem klubskem prvenstvu v ZAE. | Foto: Reuters Kmalu jih čaka nov vrhunec, nastop na svetovnem klubskem prvenstvu v ZAE. Foto: Reuters

Gremio bo udeleženec klubskega svetovnega prvenstva, ki bo letos potekal v ZAE od 6. do 16. decembra. Nastopila bosta tudi evropski prvak Real Madrid in azijski prvak Urawa Red Diamonds, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Zlatan Ljubijankić.

Ne spreglejte