Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 3. 2014,
7.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Gorica Luigi Apolloni Massimo Coda Saša Aleksander Živec

Četrtek, 6. 3. 2014, 7.47

7 let, 12 mesecev

Goričani z vsemi močmi po Evropo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gorica po prvem delu sezone v prvenstvu zaseda četrto mesto in je tik za drugim mestom oziroma Evropo, ki si jo lahko zagotovi tudi prek pokala. Tam je namreč v polfinalu.

Gorica je bila pred začetkom sezone v kočljivem položaju, a so jo pred najbolj črnim scenarijem rešili Italijani. Sodelovanje s Parmo je prineslo veliko vprašanj, a vsaj rezultatsko so Novogoričani prvi del sezone končali uspešno. Za drugi del napovedujejo, da bodo še boljši.

Pogrešali bodo predvsem Živca

Pozimi so veliko kupčevali. Odšlo je kar nekaj nogometašev, cela vrsta jih je tudi prišla. Skorajda vsi kot plod sodelovanja s Parmo. O teh, ki so prišli, težko govorimo, saj so širši javnosti neznani. Velike večine tistih, ki so zapustili Novo Gorico, navijači ne bodo pogrešali, saj v moštvu niso imeli prav pomembne vloge. Razen Saše Aleksandra Živca, seveda. Ta je bil eden izmed nosilcev, a se je vrnil v Domžale.

Se obeta atomski napad v režiji Italijanov?

V pripravljalnem obdobju so Novogoričani odigrali deset tekem in imeli pozitiven izkupiček. Pet zmag, dva remija in tri poraze. Z naskokom najboljši strelec pripravljalnih tekem je bil Italijan Daniele Bazzoffia, ki se je ustavil pri šestih zadetkih. Dobra novica za napad Novogoričanov, v katerem je v prvem delu sezone blestel še en Italijan, Massimo Coda, ki je tudi najboljši strelec prvenstva.

Čim višje v prvenstvu in v finale pokala

"Na začetku sezone smo bili morda še neznanka, zdaj prav gotovo ne bomo več. Vsi nas zdaj gledajo z drugačnimi očmi. Poznajo naše lastnosti, pripravili se bodo, zato moramo biti še boljši in se še bolj potruditi, da naredimo nov korak naprej. V prvenstvu želimo čim višje, seveda si želimo tudi v finale pokalnega tekmovanja, v katerem nas v polfinalu čakata zelo zahtevni tekmi proti velenjskemu Rudarju," pred nadaljevanjem sezone pravi trener Gorice, Italijan Luigi Apolloni.

Vsi so se dobro vključili

Nekdanji italijanski reprezentant, ki se lahko pohvali s srebrno medaljo s svetovnega prvenstva 1994 v ZDA, je nekaj besed namenil tudi spremembam v igralskem kadru. "Vsi, ki so k nam prišli pozimi, so se dobro vključili v novo okolje. To je seveda dobrodošlo. Po drugi strani mi je zelo žal, da so nekateri odšli. Predvsem Živec je tisti, ki ga bomo pogrešali. Ne gre namreč samo za zelo kakovostnega nogometaša, pač pa tudi za odlično osebnost," je slovenskega vezista pohvalil Apolloni.

Za začetek doma proti Domžalčanom

Zanimivo, prav proti Domžalam, kamor je Živec odšel, bodo Novogoričani odprli drugi del sezone. S trenutno sedmouvrščenim moštvom slovenskega prvenstva, ki si v drugem delu sezone želi mnogo višje, se bodo v soboto udarili pred domačimi navijači. "Želimo dobro začeti drugi del sezone. Domžalčani imajo odlične nogometaše, zato nam ne bo lahko, a tudi mi smo zelo dobri," je sklenil Apolloni.

Ne spreglejte