Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2015,
21.36

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poročilo Gorica Domžale

Sobota, 15. 8. 2015, 21.36

5 let, 2 meseca

Goričani še kar nadaljujejo serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 2:3 (1:1).

Gorica še naprej preseneča. V Domžalah je prišla že do pete zmage v sezoni, ki jo bo zadržala na prvem mestu na lestvici. Novogoriški junak je postal Matija Širok, ki je v 86. minuti dosegel zmagoviti zadetek. Domžalčani so doživeli tretji poraz, v uteho pa jim je dejstvo, da so na domačem igrišču končno dosegli zadetek. Tokrat celo dva. So pa izgubili prvič proti belo-modrim po novembru 2011.

Novogoričani so tekmo dobro odprli in povedli v peti minuti, potem ko je z dobrih desetih metrov zadel Blessing Eleke. Domžalčani pa so zatem v prvem polčasu izpeljali več nevarnih akcij, eno že v sedmi minuti, ko je Matej Podlogar prodrl pred vrata Gorice, Grega Sorčan pa je njegov strel iz bližine ukrotil.

V 11. minuti je bil Sorčan spet na pravem mestu po strelu Matica Črnica z 20 metrov. Devet minut zatem je Črnic spet namučil Sorčana, ki je žogo s konicami prstov odbil v kot. V 25. minuti pa so domači le izenačili. Nejc Skubic je že petič v sezoni podal za zadetek, tega je dosegel Benjamin Morel s strelom v spodnji desni kot goriških vrat.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani znova zagrozili. Morel je izvedel prosti strel z leve strani, Sorčan je žogo odbil do Darka Zeca, na golovi črti pa mu je zadetek preprečil Matija Širok. Žoga se je spet odbila do Zeca, ki pa je v drugo zadel prečko.

V 56. minuti pa so gosti spet povedli, znova je bil strelec razpoloženi Eleke, ki je iz bližine zadel po podaji Marka Nunića z desne strani. Toda gostitelji so takoj odgovorili in izenačili po zaslugi rezervista Antonia Manceja, ki je s petih metrov unovčil podajo Matica Črnica ter dosegel svoj tretji zadetek na četrti tekmi v prvenstvu.

Potem sta obe ekipi uprizorili še kar nekaj nevarnih akcij, v 84. minuti pa najnevarnejšo Goričani. Nunić je pobegnil po desni strani kazenskega prostora, strelja, vratar domačih Nejc Vidmar pa je žogo odbil v kot. Domači čuvaj mreže se je izkazal tudi po kotu, ko je bil spet sam pred njim Nunić.

V 86. minuti pa so Primorci prišli do zmagovitega zadetka, ko je Matija Širok lepo zadel v levi kot domačih vrat po slabem izbijanju Dejana Trajkovskega. Dve minuti zatem je na drugi strani nekdanji član Gorice Amedej Vetrih s 13 metrov meril malce čez gol.

Domžale bodo v 7. krogu v petek gostovale v Zavrču, Gorica pa bo dva dni pozneje gostila Krško.

Ne spreglejte