Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 18.21

8 let

Goričani dvakrat vodili, domačini dvakrat izenačili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Laboda Drave in Hit Gorice so v tekmi 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije igrali neodločeno 2:2 (1:2).

Čeprav so bili na dobri poti, Novogoričani niso stoodstotno popravili slabega rezultatskega vtisa, ki so ga zapustili prejšnji teden, ko so na domačem igrišču izgubili proti velenjskemu Rudarju. Na Ptuju so v solidni nogometni predstavi dvakrat vodili, a dopustili domačim, da dvakrat izenačijo. Na koncu so lahko celo zadovoljni s točko, saj so Ptujčani prek Tignja in Kronavetra kar dvakrat zatresli okvir vrat, res pa je, da je Drava izenačila iz strogo dosojene najstrožje kazni.

Tudi Ptujčanom je bila tekma zelo pomembna, da pa si močno želijo zmage, so pokazali v tretji minuti, ko je Tiganj zadel vratnico. Gostje so hitro umirili domače nogometaše in v deveti minuti povedli z zadetkom Kršiča iz prostega strela z okoli 20 metrov. Gol je Novogoričane še ohrabril, tako da so dominirali na igrišču. Toda naslednji gol so dosegli Ptujčani, po lepi podaji Kelenca z leve strani je bil z glavo natančen Zilić. Veselje domačih pa ni bilo dolgo, saj je že tri minute pozneje veliko napako pred svojim kazenskim prostorom storil Semler, do žoge se je dokopal Komel, ki je z lob udarcem premagal nemočnega Murka. Že v naslednjem pravem napadu so imeli svojo priložnost tudi gostitelji, a je goriški vratar Žilić žogo po strelu Kronavetra odbil v vratnico.

Zato pa so gledalci izenačujoči gol videli v četrti minuti nadaljevanja. Po prekršku nad Tignjem je sodnik Šart pokazal na belo točko, zanesljiv realizator pa je bil Čeh. Po izenačenju so bili veliko boljši domači nogometaši, ki so zamudili kar nekaj priložnosti. Dvakrat je z glavo dobro streljal Zilič (71. in 77. minuta). Pet minut pred koncem je bil Žilić najvišji v skoku, vendar mu ni uspelo premagati svojega soimenjaka v goriških vratih.

Ne spreglejte