Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2013,
22.07

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorica Prva liga Telekom Slovenije Triglav

Sobota, 21. 9. 2013, 22.07

5 let, 2 meseca

Gorica do pete zmage s skalpom Triglava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Gorice so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav. Gianluca Lapadula dvakrat v polno.

Novogoričani so pričakovano prišli do pete zmage v prvenstvu, potem ko so na domačem igrišču ugnali zadnjeuvrščeni Triglav. Primorci so se tako utrdili pri mestih pod vrhom lestvice, Gorenjci pa so z vsega eno zmago in štirimi točkami v podobno slabem položaju kot njihov glavni tekmec v boju za obstanek Krka. Novogoričani so že v uvodu tekme pokazali, da bo Kranjčanom le stežka uspelo priti do ugodnega razpleta. Hitro so prišli do nekaj strelov, gosti pa so prežali bolj na protinapade. Povedli so v 13. minuti, ko je Gianluca Lapadula preigral svojega čuvaja in nato z natančnim strelom matiral še Žana Pelka. V 20. minuti je znova poskusil vezist Lapadula, takrat pa je Pelko njegov strel zaustavil. Novogoričani so bili ves čas več pri žogi, toda kranjska obramba je bila večinoma pozorna. V 39. minuti pa so imeli domači dve priložnosti za povišanje vodstva, a so kranjski branilci blokirali strela Massima Code in Aleksandra Saše Živca, tako da se je polčas končal z minimalno prednostjo domačih.

A to so domači podvojili kmalu po začetku drugega polčasa, v 50. minuti se je med strelce vpisal Gianvito Misuraca, potem ko je unovčil lepo podajo Welleja Ndiayeja v kazenski prostor in žogo poslal čez Pelka v mrežo. Čeprav so bili tudi v tem delu igre boljši domači, gosti pa praktično brez priložnosti, so v 63. minuti znižali zaostanek. Vlado Šmit je iz avta podal v kazenski prostor, kjer je bil z glavo natančen Luka Majcen. Novogoričani so v končnici tekme spet začeli pogosteje igrati na kranjski polovici, vendar je gostujoča obramba uspešno ustavljala njihove akcije - vse do sodniškega dodatka, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Lapadula in dokončno odločil zmagovalca.

Ne spreglejte