Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
26. 5. 2011,
20.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Patrice Evra

Četrtek, 26. 5. 2011, 20.07

7 let, 12 mesecev

Evra: Dovolj imam porazov v finalu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Branilec Manchester Uniteda Patrice Evra pravi, da kaj drugega kot zmaga njegovega moštva v sobotnem finalu ne pride v poštev. Francoz bo še četrtič v finalu, doslej se je veselil enkrat.

Evra je trdno odločen, da bo ravno on tisti, ki se bo prešerno smejal in nastavljal fotografom s pokalom za osvojeno ligo prvakov v bližajočem se poletju. ''Spomnim se leta 2009, ko smo osvojili svetovno klubsko prvenstvo, državni pokal in tudi angleško prvenstvo, a tista pika na ji nam je zmanjkala. Grenčico v ustih je bilo čutiti še dolgo časa in tega nočem več okusiti,'' še vedno o letu 2009 s cmokom v ustih pripoveduje ''Pat''.

Težko pričakovani sobotni finalni večer v elitni ligi prvakov bo za Evraja že četrti v karieri. Prvič je bil v njem leta 2004 v nemškem Gelsenkirchnu z Monacom, kjer so Francozi z 0:3 morali priznati premoč četi Joseja Mourinha, ki je takrat vodil Porto. V še preostala dva finala se je uvrstil s sedanjim klubom Manchetser Unitedom. Prvega, ki se je za ''rdeče vrage'' končal pravljično, so leta 2008 v Moskvi dobili po streljanju enajstmetrovk in premagali londonski Chelsea. Leto pozneje pa so bili varovanci Sira Alexa Fergusona nadigrani s strani Barcelone, ki bo njihov nasprotnik tudi v soboto. Glede na to, da ima 30-letni Evra v finalih negativno bilanco, je trdno odločen, da si ne bo dovolil še enega razočaranja.

''Ne bom dovolil, da izgubim še eno finale. V primeru poraza bi imel v štirih finalih samo en naslov. To bi bil hud udarec zame in za mojo motivacijo za naprej. Mogoče bi v tem primeru celo prosil trenerja, da me nikoli več ne uvrsti v ekipo, ko bo šlo za evropska tekmovanja. A to se ne bo zgodilo, ker se bomo v soboto Barceloni maščevali za poraz izpred dveh let,'' je trdno odločen Evra, ki je še povedal, da mu je bilo poraz leta 2004 mnogo lažje prenesti kot v tistega v glavnem mestu Italije: ''Po finalu v Rimu sem bil mnogo bolj razočaran, kot sem bil po porazu z Monacom v Nemčiji. Dejstvo je, da Monaca nihče ni pričakoval v finalu, to je bil res mali čudež. Za nas je bil velik uspeh že uvrstitev v finale. Drugače je pri Unitedu, tam ne glede kdo nam stoji nasproti, ali je to Barcelona ali kakšna druga močna ekipa, ni nobenih izgovorov, takrat moraš zmagati. Res si želim novega naslova. S tem bi se tudi sam Manchetser United približal samo na minus ena Liverpoolu, kar se tiče evropskih lovorik.''

Ne spreglejte