Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
13.00

Osveženo pred

1 ura, 11 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Natisni članek

Premier League Erik ten Hag Manchester United

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 13.00

1 ura, 11 minut

Nezadovoljstvo je doseglo vrelišče, Erik ten Hag ni več trener Manchester Uniteda!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Erik ten Hag | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nizozemec Erik ten Hag ni več trener angleškega prvoligaša Manchester Uniteda. Vajeti kluba začasno prevzema njegov dozdajšnji pomočnik Ruud van Nistelrooy, so sporočili iz kluba, ki je trenutno komaj na 14. mestu premier lige. Rdeči vragi, ki so po devetih krogih zmagali le trikrat, imajo na svojem računu samo 11 točk.

"Erik ten Hag je zapustil vlogo trenerja prve ekipe Manchester Uniteda," so pri Manchester Unitedu zapisali v izjavi za javnost. "Erik je bil na mesto glavnega trenerja imenovan aprila 2022 in je klub popeljal do dveh domačih trofej, osvojil je pokal Carabao leta 2023 in pokal FA leta 2024. Eriku smo hvaležni za vse, kar je naredil v času, ko je bil pri nas, in mu želimo vse dobro v prihodnosti. V fazi iskanja novega trenerja bo vodenje ekipe ob pomoči trenutnega strokovnega štaba kot začasni glavni trener prevzel Ruud van Nistelrooy," so še sporočili iz angleškega prvoligaša, ki po devetih krogih angleške lige zaseda komaj 14. mesto.

Nogometaši Manchester Uniteda so včeraj v Londonu z 1:2 izgubili proti West Hama, ki jih je kaznoval za neučinkovitost v prvem polčasu in dve napaki v obrambi v drugem. Še pred porazom proti West Hamu je ten Hag poskrbel za najslabši začetek sezone Uniteda na angleškem prvenstvu po sezoni 1989/90.

Tudi v evropskih tekmovanjih ne gre angleškemu klubu nič kaj boljše. V letošnji izvedbi evropske lige je na prvih treh tekmah nanizal tri zaporedne remije in je daleč od najvišjih mest v novem ligaškem sistemu.

Preberite še:

Bukayo Saka, Arsenal
Sportal Derbi na Emiratesu osrečil "meščane", nov šok za Man Utd
Žiga Lipušček, RSF
Sportal Brez presenečenja Lipuščkovih, Man Utd remiziral pri Fenerbahčeju, Tottenham do zmage
Tottenham : West Ham
Sportal Tottenham kaznovan zaradi obnašanja svojih igralcev
Ne spreglejte