Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
16.11

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nathan Oduwa Alexandru Cretu Milan Mandarić

Petek, 9. 3. 2018, 16.11

6 let, 2 meseca

Dve novici za Olimpijo, ena slabša od druge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

3

Milan Mandarić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Iz NK Olimpije so sporočili, da je komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije zavrnila njihovo pritožbo v primeru njenega zdaj že nekdanjega igralca Alexandruja Cretuja. Ob tem so Ljubljančani razkrili še eno slabo novico. Huje se je poškodoval napadalec Nathan Oduwa, ki je najverjetneje že končal sezono.

"NK Olimpija Ljubljana je prejel sklep komisije za pritožbe Nogometne zveze Slovenije, s katerim nas komisija obvešča, da je zavrnila našo pritožbo v primeru igralca Alexandruja Cretuja.

Glede na to, da smo prejeli samo sklep brez obrazložitve, odločitve komisije ne moremo komentirati. Vodstvo NK Olimpija je v kratkem odgovoru na sklep komisije NZS izpostavilo, da bo izkoristilo vse pravne poti za zaščito interesov kluba.

V klubu smo se vedno obnašali odgovorno in spoštovali pravila, ob tem pa ne moremo in ne smemo zanemariti interesov našega nogometnega kluba," so zapisali Ljubljančani v izjavi za javnost o nogometašu, ki je v zadnjih tednih dvignil veliko prahu.

Alexandru Cretu, ki v prvem delu sezone za Olimpijo praktično ni igral, je namreč prestopil v Maribor, čeprav predsednik Ljubljančanov Milan Mandarić trdi, da se je z njim in njegovim zastopnikom dogovoril, da lahko odide le v tujino.

Vezist, ki je pred dnevi dočakal prvi vpoklic v reprezentanco Romunije, je medtem že odigral dve tekmi za Maribor in bo njegov član očitno ostal tudi v prihodnosti.

Nathan Oduwa se je huje poškodoval na četrtkovem treningu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nathan Oduwa se je huje poškodoval na četrtkovem treningu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Anglež, ki je prinesel zmago v Novi Gorici, že končal sezono?

Slaba novica za Ljubljančane, torej, ki pa so jo verjetno tako ali tako pričakovali. Veliko bolj nepričakovana in v luči nadaljevanja drugega dela sezone, ki so ga začeli s tremi zmagami in skočili na vrh lestvice, je novica o hujši poškodbi Nathana Oduwe.

Krilni napadalec, ki je odigral vse tri prvenstvene tekme Olimpije v letošnjem letu in na tekmi proti Gorici zabil gol za zmago z 1:0, si je namreč na četrtkovem treningu poškodoval koleno. Šlo naj bi za poškodbo medialne vezi, zaradi katere bo odsoten dlje časa. Natančnejši podatki o poškodbi bodo znani po opravljenem pregledu z magnetno resonanco, a je jasno, da je 22-letni krilni napadalec sezono verjetno že končal.

Olimpijo, ki ima na vrhu lestvice s tekmo več štiri točke pred branilcem naslova Mariborom, v nedeljo čaka prvenstvena tekma v Kranju proti tamkajšnjemu Triglavu.

Ne spreglejte