Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
13. 10. 2012,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Cvijanović Kevin Kampl Slaviša Stojanović

Sobota, 13. 10. 2012, 18.15

8 let

Dva debitanta, obema so se izpolnile sanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od petka naprej se z nastopom v dresu Slovenije ponašata še dva nogometaša. Kevin Kampl in Goran Cvijanović sta debitirala v članski izbrani vrsti.

V zadnjem obdobju je bil nosilec igre mlade reprezentance, medtem s prestopom v Red Bull Salzburg postal eden izmed najdražjih slovenskih nogometašev, zdaj je tudi članski reprezentant. Ne bi bilo presenečenje, če bi proti Cipru igral od prve minute, a tudi s tem, da je na igrišče pritekel v 68. minuti, je zadovoljen. ''Seveda sem zelo zadovoljen. Ni lepšega, kot je igrati za Slovenijo. Izpolnile so se mi sanje. Odlično sem se počutil. Bilo je res lepo igrati, čeprav je bilo na koncu malce kritično in smo se bali za zmago. Po golu Ciprčanov, še toliko bolj pa po izključitvi Boštjana Cesarja, smo nekaj časa trepetali. A izšlo se je dobro in to je najbolj pomembno,'' je povedal Kevin Kampl, ki ga je selektor tokrat na igrišče poslal namesto Zlatka Dedića. Zavzel je mesto na levi strani zvezne vrste. S kakšnimi nalogami ga je na igrišče pospremil Slaviša Stojanović? ''Ni bilo posebnih navodil. Rekel mi je le, naj igram tako, kot znam. Naj ne razmišljam preveč in naj bom sproščen,'' je razkril 22-letni vezist.

Sanjsko leto, ki ga še ni konec

Pet minut pred koncem tekme je Ljudski vrt pozdravil še drugega debitanta. Domačega Gorana Cvijanovića, ki v Ljudskem vrtu igra v dresu Maribora, tokrat pa je na zelenico mariborskega igrišča prvič stopil s slovenskim dresom na sebi. ''Zelo sem si želel, da bi debitiral. Zdaj se je uresničilo to, na kar sem čakal dolgo časa. Počutim se fantastično. Ko me je občinstvo pozdravilo, sem bil ves iz sebe. Bilo je nekaj treme, a v trenutku, ko sem stopil na igrišče, sem na vse skupaj pozabil. Mislil sem le na to, kar se je dogajalo na igrišču,'' je povedal 26-letni vezist, ki je zamenjal Josipa Iličića. Za nekdanjim nogometašem Gorice je odličen začetek sezone. V slovenskem prvenstvu navdušuje, zelo dobro nastopa v Evropi, zdaj je debitiral še v izbrani vrsti. Sanjsko leto? ''Ja, za zdaj je res super, a leta še ni konec. Potrebno bo garati še do konca leta, pred nami je še nekaj pomembnih tekem. Sem pa seveda vesel, da mi gre dobro,'' je z nasmeškom na obrazu zaključil primorski nogometaš.

Ne spreglejte