Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2011,
19.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primorje Luka Koper nogomet

Sobota, 16. 4. 2011, 19.05

8 let

Đukič rešil Koprčane pred porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši ajdovskega Primorja in Luke Koper so se v 28. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Bojan Đukič je nekdanji ekipi preprečil osvojiti tri točke.

Luka Koper je v Ajdovščino dopotovala kot nesporni favorit. Za seboj je imela niz treh zmag in je trdno zasidrana na tretjem mestu prvenstvene lestvice, na drugi strani pa Ajdovci prav tako trdno ždijo na zadnjem mestu, zmagali pa niso že od 11. kroga. Toda še enkrat več se je pokazalo, da rdeče-črna barvna kombinacija "kanarčkom" ne ustreza, Koper je namreč v Ajdovščini doslej zmagal le enkrat, tudi v medsebojnih dvobojih pa so bili uspešnejši igralci Primorja. Dolgo je kazalo, da bodo Ajdovci danes to razmerje še nagnili v svoj prid, toda v izdihljajih tekme je Bojan Đukić rešil vsaj točko favoritom z Obale.

Na ajdovskem stadionu se je že po "tradiciji" zbralo malo gledalcev, ki v prve pol ure niso doživeli prav veliko nogometnih užitkov. Terensko pobudo so imeli Koprčani, a je bila ta jalova, saj so domači nogometaši skrbno in v velikem številu pazili na dohode v svoj kazenski prostor. Zato pa se je po zaslugi Primorja bolj razživelo v zadnjih desetih minutah prvega polčasa.

Najprej je bil dvakrat v ospredju Jaka Ihbeisheh, ki je v 37. minuti najprej padel v kazenskem prostoru gostov, a se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen, nato pa se je isti igralec spet znašel pred golom, a je bil nespreten. Kljub temu Koprčani niso kaznovali zgrešenih priložnosti, še več, Primorje je v 43. minuti povedlo, ko je Simon Živec z lepim strelom v mrežo spravil odbito žogo.

Po izenačenem začetku drugega polčasa je gostujoči trener Primož Gliha v igro poslal mladega aduta Dina Stančiča, ki je vstopil v 46. minuti, in izkušenejšega napadalca Davida Bunderlo ter spremenil taktično postavitev, vendar se mu to ni obrestovalo, saj Ajdovci Koprčanom še naprej niso pustili izpeljati nevarnejše akcije.

Šele v 79. minuti so gosti po dolgem času spet sprožili strel v okvir vrat, vendar se Domen Božjak ni pustil ugnati Konstantinu Vasiljevu. Tudi v končnici tekme je bila igra enakovredna, brez velikih priložnosti, tako da je kazalo na presenetljiv uspeh domačih. A v tretji minuti sodniškega podaljška je Koprčane poraza rešil Đukić, ki je zadel z glavo po podaji Milana Osterca z leve strani.

Ne spreglejte