Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 5. 2008,
23.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 15. 5. 2008, 23.00

8 let, 5 mesecev

Domžalčani do naslova že v nedeljo?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V končnicah prvenstev pridejo pogosto do veljave pravila tekmovalnega sistema. Na podlagi slednjega bi lahko Domžalčani nazdravili naslovu že v nedeljo, dan pred nastopom v Ljubljani.

Pogoj je le en. Tri kroge pred koncem PrveLige Telekom Slovenije imajo Domžale pred najbližjim zasledovalcem - Koprom - šest točk prednosti, neprimerno boljšo razliko v zadetkih (+30 proti +19), za nameček pa še boljši izkupiček v štirih medsebojnih dvobojih v tej sezoni (Domžale so v gosteh ugnale Koper s 3:2, trikrat pa se je dvoboj končal brez zmagovalca - 0:0, 1:1 in nazadnje 2:2).

Tako lahko postanejo tudi teoretično državni prvaki že v poznih nedeljskih popoldanskih urah, če bi ostali ''kanarčki'' praznih nog na gostovanju v Lendavi. ''Če se odloča o mestih, ki vodijo v Evropo, in imata dva kluba enako število točk, potem imajo medsebojni dvoboji prednost pred skupno razliko v zadetkih. V tem primeru bi Domžale res postale prvak že v nedeljo, če bi Koper izgubil v gosteh z Nafto,'' je povedal za Sportal sekretar lige Andrej Zalar in poudaril, da bi se podobno pripetilo tudi v boju za tretje mesto med HiT Gorico in Mariborom (slednje vodi v pokal Intertoto), kjer pa bi imele na račun boljšega izkupička v medsebojnih srečanjih prednost ''vrtnice''.

Napet boj za deveto mesto

V središču zanimanja PrveLige Telekom Slovenije pa niso samo mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Posebno draž nosi tudi deveto mesto, saj pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek in dve zahtevni tekmi z drugouvrščeno ekipo iz druge lige. V boj za obstanek so posredno vpletene še štiri ekipe. Daleč najboljše izhodišče ima Nafta (44), sledi MIK CM Celje (42), osmouvrščeni so Ajdovci (39), še točko manj pa so zbrali Ptujčani.

''Če bi imele ekipe v boju za deveto mesto enako število točk (teoretično lahko tudi vsi štirje), bi se naredila dodatna lestvica, v kateri bi se šteli le medsebojni dvoboji. Prvi kriterij bi bila dodatna lestvica in zbrano število točk, šele nato pa bi se upoštevala razlika v zadetkih,'' je še povedal predstavnik Združenja prvoligaških klubov Slovenije (ZNPL) in naznanil, da bi bil tudi v primeru nedeljskega poraza Kopra najverjetneje zmagoslavni pokal Domžalčanom podeljen šele v zadnjem krogu.

Ne spreglejte