SiolNET. Sportal Nogomet
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobra novica iz bolnišnice: Peleju gre na bolje

0,03

termometer

Legendarni brazilski nogometaš Pele, ki je moral pred dnevi zaradi težav z dihanjem med okrevanjem po operaciji za kratko nazaj na oddelek intenzivne nege v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu, je danes sam sporočil, da je dobra volja najboljše zdravilo.

Pele je moral pred dnevi preventivno, kot so sporočili iz bolnišnice Albert Einstein, za kratek čas nazaj na oddelek intenzivne nege, ker je imel težave z dihanjem. Zdaj pa je njegovo zdravstveno stanje stabilno in je že zapustil intenzivno nego ter naprej okreva po operaciji zaradi suma na črevesni tumor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

"Kot lahko vidite, boksam v zrak od veselja, kako dobro okrevam iz dneva v dan. Dobra volja je najboljše zdravilo in te imam precej," je ob fotografiji iz bolnišnice z visoko dvignjenimi pestmi na Instagramu zapisal Pele.

Brazilski zvezdnik se je obenem zahvalil za vsa sporočila podpore z vsega sveta ter tudi osebju bolnišnice, ki skrbi zanj. "Moje srce je polno hvaležnosti," je dodal.

Težave z zdravjem se vlečejo že dlje časa

Peleju so domnevni tumor odkrili med rutinskim zdravniškim pregledom v bolnišnici Albert Einstein, kjer je Brazilec na zdravljenju vse od 31. avgusta, in ga 6. septembra operirali.

Legendarni Brazilec je imel v zadnjih letih veliko težav z zdravjem, večkrat pa je pristal tudi v bolnišnici; nazadnje leta 2019 zaradi hudega vnetja sečil.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin