Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 12. 2021,
19.32

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Futsal klub Dobovec

Sobota, 4. 12. 2021, 19.32

2 leti, 4 mesece

Futsal liga prvakov

Dobovec končal ligo prvakov s porazom, Barcelona najboljša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Futsal klub Dobovec | Foto Facebook/Futsal klub Dobovec

Foto: Facebook/Futsal klub Dobovec

Slovenski prvak Dobovec je v Plznu na tretji, zadnji tekmi elitnega dela futsalske lige prvakov v skupini C izgubil proti belgijskemu Halle-Gooiku z 1:4 (0:2). Izbranci Kujtima Morine so pred tem izgubili proti branilcu naslova Barceloni z 2:8 in premagali domači Plzen s 3:2.

Sportal Dobovec z zmago nad gostitelji do zmage v ligi prvakov

Čeprav so si v taboru kar zdesetkanih slovenskih prvakov pred tekmo z zmago želeli končati letošnje evropske nastope, so se hitro znašli v zaostanku dveh zadetkov, ko je najprej že po dobri minuti zadel Grello, v 17. minuti pa še Dragan Tomić.

V 31. minuti so se igralci Dobovca, ki je bil sicer enakovreden tekmec, a s premalo natančnimi streli, znašli v še večjih težavah, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Grello, že slabo minuto zatem pa je Franko Jelovčić Belgijcem dokončno zagotovil zmago. V 39. minuti je lastni zadetek za slovensko zasedbo prispeval Kristjan Čujec.

Dobovec je igral peto evropsko sezono. Še petič pa je prišel med 16 najboljših v Evropi. Dobovec je prvič v elitnem klubskem tekmovanju igral v sezoni 2015/16, nato še v sezonah 2018/19 in 2019/20. Prejšnja sezona 2020/21 je zaradi pandemije covida-19 potekala v spremenjeni obliki, Dobovec pa je kot prvi slovenski futsalski klub sploh tekmoval na zaključnem turnirju (takrat osmerice), ki je bil v Zadru.

V elitnem delu tokrat nastopa 16 ekip v štirih skupinah. V skupini A so kazahstanski Kairat Almaty, francoski Asnieres Villeneuve 92, beloruski Viten Orša in ruski Tjumen, v skupini B portugalski Sporting, ruska Sinara Jekaterinburg, hrvaški Olmissum in nizozemski Hovocubo, v skupini D pa portugalska Benfica, španski Levante, madžarski Haladas in ukrajinski Uragan Ivano-Frankivsk.

Futsal Barcelona
Sportal Dobovec elitni del lige prvakov začel s porazom proti branilcu naslova

Zmagovalci vseh štirih skupin bodo igrali na zaključnem turnirju, ki bo med 28. aprilom in 1. majem prihodnje leto. Prireditelj finalnega turnirja četverice še ni znan.

Je pa že znano to, da se je med četverico prebila Barcelona, ki je na zadnji tekmi turnirja skupine C premagala Plzen s 3:1.

Skupina C:

Zadnji krog:
Dobovec : Halle-Gooik   1:4 (0:2)
Plzen : Barcelona 1:3 (0:1)

Lestvica:
1. Barcelona        3  tekme -  9 točk
2. Plzen            3  - 3
3. Halle-Gooik      3  - 3
4. Dobovec          3 - 3

Ne spreglejte