Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 4. 2016,
21.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Dino Hotić NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 22. 4. 2016, 21.00

6 let, 7 mesecev

Maribor mu naroča, da jo zagode Olimpiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Mladi up slovenskega nogometa Dino Hotić prihaja v soboto v Stožice z dvojnim ciljem. S Krškim želi prekrižati načrte vodilni Olimpiji in s tem osrečiti Maribor, ki se mu bo pridružil po koncu sezone. "Maribor bo prvak, o tem ni dvoma," je prepričan mladi reprezentant.

"Vsaka tekma je pomembna, ta pa še toliko bolj, ker lahko pomagamo Mariboru. To bo res zanimiv dvoboj," se Dino Hotić, 20-letni zvezni igralec, ki so ga vijolice pozimi posodile Krškemu, veseli odmevnega dvoboja v Stožicah.

Olimpija si v boju za naslov ne sme privoščiti dodatnih domačih spodrsljajev. Letos je v Stožicah izgubila točke proti Celju (0:0) in Zavrču (1:1), proti Krškemu pa noče ničesar prepustiti naključju, ampak ga premagati, se mu maščevati za boleč jesenski poraz (zadnji krog v Krškem, 1:2) in narediti dodaten korak k naslovu prvaka.

Mariborčani v avtobusu slavili zmago Krškega

"Spominjam se tiste zmage Krškega. Takrat smo z Mariborčani ravno potovali v avtobusu, saj smo igrali tekmo v Kopru. Presenetilo nas je, da je Olimpija izgubila. Lahko potrdim, da je bilo v avtobusu veselo," se je spominjal mladi reprezentant, ki je skupaj s strokovnim vodstvom Maribora presodil, da bo več pridobil, če se spomladi preseli v Krško in računa na redno tekmovalno formo.

V jesenskem delu se je dokazoval v dresu Maribora, kjer pa ni veliko igral. | Foto: V jesenskem delu se je dokazoval v dresu Maribora, kjer pa ni veliko igral.

Prekinil jo je prejšnji teden, ko je Krško doma klonilo prav pred vijolicami (1:3). Hotić je podobno kot še trije posojeni nogometaši Maribora na začasnem delu v Posavju počival. "Tako je bilo dogovorjeno že na začetku. Seveda te kot nogometaša vedno 'srbijo' noge in želiš igrati, tako pa sem se že kmalu sprijaznil s tem, da ne bom igral," je dejal Hotić, ki je po tekmi obiskal slačilnico Maribora in "soigralcem" čestital za pomembno zmago.

Naredil bo vse, da zagreni življenje Olimpiji

"Naročili so mi, naj dosežem kakšen zadetek proti Olimpiji in da s Krškim v Stožicah ostanemo neporaženi," nam je zaupal mladi Borovničan, ki je prve nogometne korake naredil v Domžalah, nato pa prek Brava prestopil v Maribor. Željo nekdanjih in bodočih soigralcev, saj se bo po koncu sezone vrnil v Ljudski vrt, želi uresničiti. Če bi jo, bi Mariboru olajšal pot do ubranitve naslova.

Bo s Krčani v soboto zapustil Stožice s sklonjeno glavo ali bo razveselil Mariborčane? | Foto: Bo s Krčani v soboto zapustil Stožice s sklonjeno glavo ali bo razveselil Mariborčane?

"Štirje igralci Maribora, ki zdaj igramo v Krškem, se bomo potrudili, da se izkažemo in zagrenimo življenje Olimpiji. Imel bom dvojni motiv," se veseli srečanja, ki ga bo pozorno spremljala vsa Slovenija. Ljubljančani se bodo prvič predstavili z novim trenerjem, ogromne spremembe, ki jih v zadnjem tednu ni manjkalo v zmajevem gnezdu, pa po mnenju Hotića ne bodo preveč vplivale na igro Olimpije.

Maribor bo prvak, na Štajerskem se počuti kot doma

Njegov šesti čut pravi, da bo naslov prvaka ponovno romal na Štajersko. "Maribor bo prvak. O tem sem prepričan skoraj stoodstotno," verjame, da se bo po koncu sezone vrnil v vrste slovenskega prvaka.

V dresu Krškega se je letos že vpisal med strelce. Strelski prvenec je dočakal na Bonifiki, ko je s prekrasnim zadetkom s prostega strela poskrbel za dragoceno zmago v Kopru. "To je bil moj najlepši gol v karieri. Sreča je bila popolna, saj sem klubu priigral zmago. Na vsaki tekmi se bom trudil po najboljših močeh in poskušal doseči nove zadetke. Nogomet te vedno nagradi za trud," je prepričan eden najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev.

Prvi zadetek Dina Hotića v 1. SNL:

Ko je igral še za Domžale, ga je želela v svojih vrstah pozdraviti tudi Olimpija, a se je raje odločil za Bravo. "Imel je odlično nogometno šolo za mlade. Še zdaj jo ima. Ko pa me je povabil Maribor, sem se odločil brez pomisleka. To je pravi klub. Na Štajerskem se počutim kot doma. Lepo so me sprejeli," ne skriva simpatij do mariborskega kluba.

V Krškem je dobil tisto, kar je potreboval

V mlajših starostnih kategorijah je bil standardni reprezentant, pogosto je nosil tudi kapetanski trak. Tako velja tudi za mlado izbrano vrsto do 21 let, s katero ima še velike načrte. "Moj cilj je, da bi nekoč zaigral za člansko reprezentanco in velik klub v tujini. Do takrat moram še veliko delati. Menim, da je bila selitev iz Maribora v Krško zadetek v polno. Dobil sem tisto, kar sem potreboval. Sem v takih letih, da moram igrati. V Mariboru vlada prevelika konkurenca, mene pa sedenje na klopi ne zanima," je prepričan, da mu bo igranje v dresu prvoligaških novincev koristilo.

Krškemu (za zdaj) kaže odlično v boju za obstanek. | Foto: Krškemu (za zdaj) kaže odlično v boju za obstanek.

Krško je na dobri poti, da si zagotovi obstanek v druščini najboljših. V zadnjih krogih je večkrat zmagalo kot pa izgubilo, na lestvici pa se povzpelo na sedmo mesto. "Evforije ne čutimo. Čaka nas še šest tekem, tako da še ni vse odločeno. A s takimi igrami, ki smo jih pokazali v zadnjih krogih, nam ne bo težko obstati."

Po koncu sezone mu ne bo težko zapustiti Krškega. "Če bom v Mariboru začel igrati, si bom za vse življenje zapomnil vse dobro, kar mi je dalo Krško,'' se zahvaljuje trenerju Tomažu Petroviču za izkazano zaupanje.

Ne spreglejte