Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 6. 2016,
20.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Sebastjan Cimirotić Milan Mandarić Miroslav Radović Matic Fink Nemanja Mitrović

Četrtek, 9. 6. 2016, 20.30

6 let, 6 mesecev

Sebastjan Cimirotić pred začetkom priprav državnih prvakov

Cime verjame, da bomo Olimpijo videli v ligi prvakov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

2

Komaj se je končala prejšnja sezona, že bodo prvaki iz Ljubljane, nogometaši Olimpije, začeli priprave na novo. "Pred nami je nova zanimiva zgodba," pred petkovim zborom pravi legendarni Sebastjan Cimirotić.

"Ne smemo počivati na lovorikah. Braniti je težje kot napadati," opozarja Sebastjan Cimirotić. | Foto: "Ne smemo počivati na lovorikah. Braniti je težje kot napadati," opozarja Sebastjan Cimirotić.

Nogometaši Olimpije bodo v petek s pripravami na novo sezono začeli v zelo okrnjeni zasedbi. Brez Miroslava Radovića in tudi Matica Finka, ki sta na izhodnih vratih, manjkali bodo tudi slovenski reprezentanti Nejc Vidmar, Rok Kronaveter, Miha Zajc (članski), Aljaž Krefl in Kenan Bajrić (mladi), kot tudi Julius Wobay, ki je imel obveznosti v izbrani vrsti Sierra Leona, in seveda poškodovani Nemanja Mitrović, ki v letošnjem letu zaradi dolgotrajnega okrevanja po hudi poškodbi skoraj zagotovo ne bo več igral.

"Ko se bomo zbrali, bomo videli, kaj in kako naprej. Jasno je, da so odhodi, kot je jasno tudi to, da bodo prihodi, a o tem boste več izvedeli pri ljudeh, ki so v vrhu kluba," Sebastjan Cimirotić pred začetkom priprav na novo sezono ni želel preveč govoriti o kadrovanju kluba.

Olimpija bo boljša, kot je bila

Miroslav Radović je odšel, Miha Zajc se bo priključil pozneje. | Foto: Miroslav Radović je odšel, Miha Zajc se bo priključil pozneje. "Kakorkoli že, prepričan sem, da bo Olimpija v novi sezoni še boljša, kot je bila. Imamo nogometaše, ki so zelo dobri, a zdaj nam bo vsem skupaj še težje. To sem rekel že večkrat, ponovil bom še enkrat. Veliko težje je braniti kot pa napadati. Ne smemo zaspati na lovorikah. To, kar se je dogajalo pred kratkim, je bilo lepo, a zdaj moramo poskrbeti, da misli usmerimo le v prihodnost. Treba se je dokazovati iz dneva v dan," je nadaljeval priljubljeni Cime.

"V tej sezoni nas po daljšem času čaka igranje na treh frontah. V državnem prvenstvu, pokalu in v Evropi, kjer se bomo potegovali za ligo prvakov. Treba bo sestaviti dobro ekipo, osvežiti kader in se pripraviti za novo sezono, a hkrati se moramo zavedati, da za Olimpijo ne more igrati kdorkoli. Igrajo lahko le najboljši. Le tisti, ki so zmagovalci. Ne dvomim o tem, da tako tudi bo. Naš trener Rodolfo Vanoli ne bo popuščal. Kdor ne bo pripravljen za to, kar potrebuje Olimpija, bo hitro odletel. Nekaj jih že je," je dodal 41-letni nekdanji nogometaš, ki v klubu opravlja posebno vlogo svetovalca, ki skrbi za komunikacijo med igralci, strokovnim štabom in vodstvom kluba.

Priljubljeni Cime je pogosto v družbi predsednika Olimpije Milana Mandarića. | Foto: Priljubljeni Cime je pogosto v družbi predsednika Olimpije Milana Mandarića.

Navijači Olimpije so dolgo čakali nekoga, kot je Milan Mandarić

Najpogosteje ga videvamo v družbi predsednika Milana Mandarića. "Pomagam, združujem in skrbim, da je vzdušje pravo. O gospodu predsedniku pa le najlepše. Kot sem rekel že večkrat, ko se z njim pogovarjaš o nogometu, dobiš občutek, da ne veš prav nič. Vsak dan se ob njem naučim česa novega. Je velik človek, ki je Olimpiji prinesel marsikaj dobrega in celotno slovensko ligo spravil na višjo raven. Navijači Olimpije so dolgo čakali na to, da bi v klub prišel človek, ki bo tak, kot je on. Zdaj so ga le dočakali," je zadovoljno razlagal ljubljenec ljubljanskih navijačev, ki se že veseli evropskih nastopov njegovega kluba.

Če je uspelo Mariboru, zakaj ne bi tudi Olimpiji?

"Olimpija se lahko uvrsti v ligo prvakov." | Foto: "Olimpija se lahko uvrsti v ligo prvakov." Olimpija bo nastopila v kvalifikacijah za ligo prvakov v 2. krogu, v drugi polovici julija. Ime tekmeca bodo Ljubljančani izvedeli po žrebu v Nyonu 20. junija.

"Bom kar iskren, potihoma upam tudi na ligo prvakov. Če je uspelo Mariboru, zakaj ne bi Olimpiji? Upati je treba vedno. Vem, da se lahko merimo z vsakim, ki nam ga bo namenil žreb, ki je pred nami. Z malo sreče nam lahko uspe preskočiti prvo oviro. Če nam bo, bo še zelo zanimivo. Če nam steče, nas bo težko ustaviti. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je še povedal nekdanji napadalec Olimpije, ki je bil tudi v času kratkega premora vseskozi v klubu in pomagal, da bo pred začetkom nove sezone vse tako, kot mora biti.

"V tej vlogi uživam. Sem v službi kluba, ki ga ljubim, in v nogometu. Lepšega si ne bi mogel želeti, čeprav je res, da je daleč najlepše vseeno nogometašem. Če bi lahko, bi igral do 50. leta, a to žal ni mogoče," je sklenil vedno zanimivi sogovornik, ki ima pri navijačih še vedno velik vpliv in je, vsaj za javno podobo, Olimpiji prinesel marsikaj dobrega.

Šampionska zasedba Olimpije bo v novo sezono vstopila dodobra prevetrena. | Foto: Šampionska zasedba Olimpije bo v novo sezono vstopila dodobra prevetrena.

Športnega direktorja še kar niso dobili

Sicer pa je Olimpija, potem ko je za poslovnega direktorja izbrala Boruta Arliča, še vedno brez športnega direktorja, čeprav je začetek nove sezone pred vrati. Še vedno je glavni favorit za eno izmed najbolj odgovornih mest v klubu Nenad Protega, a potrditve njegovega prihoda za zdaj še ni. Medtem pa nogometaši iz šampionske zasedbe, ki je v Ljubljano prvič po 21 letih čakanja prinesla naslov državnega prvaka, zapuščajo klub. Dva sta že odšla, prav gotovo lahko v naslednjih dneh pričakujemo še kak odhod.

Celtic potrdil tekmo, ki je sploh ne bo

Pri velikanu škotskega nogometnega velikana Celtica so sporočili, da se bodo na pripravah v Sloveniji v prijateljski tekmi pomerili tudi z Olimpijo, a očitno je bil to račun brez krčmarja, kot radi pravimo. Iz Olimpije so namreč sporočili, da tekme zagotovo ne bo, saj je 47-kratni škotski prvak eden izmed potencialnih evropskih nasprotnikov Ljubljančanov, zato so takšno možnost v taboru slovenskega prvaka zavrnili.

Bo pa Celtic vseeno odigral dve prijateljski tekmi s slovenskima prvoligašema. Z Mariborom, ki ga je pred dvema letoma izločil v boju za ligo prvakov, in s Celjem.

Ne spreglejte