Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Goran Šukalo Elvis Bratanović

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

1 leto, 5 mesecev

Če ne gre z bele točke, se Samirja Handanovića lotijo z evrogoli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljšemu slovenskemu vratarju Samirju Handanoviću je Roma napolnila mrežo, Robert Berić je blestel na Dunaju, Zlatko Dedić na Allianz Areni, Branko Ilić je v Novem Pazarju zatresel napačno mrežo.

Vid Belec: Štajerec je v petek osmič stopil med vratnici turškega prvoligaša Konyasporja in šestič ohranil nedotaknjeno mrežo. Konyaspor je v gosteh v Manisi remiziral z moštvom Akhisar Belediyespor (0:0). Konyaspor je po enajstih krogih na 12. mestu.

Samir Handanović: Prvi vratar Interja je pred časom med vrsticami potožil, da ni najbolj zadovoljen s kakovostjo in ambicijami milanskega kluba. Da v tem trenutku ni konkurenčen najboljšim tekmecem na Apeninskem polotoku, je dokazalo tudi srečanje v Rimu. Roma je ugnala črno-modre, mreža Sarme pa se je zatresla kar štirikrat (4:2). Ljubljančana je doletela smola, da so nogometaši Rome tekmo proti Interju izbrali za doseganje prekrasnih zadetkov. Izpostaviti velja zadetek grškega reprezentanta Joseja Holebasa, ki je po slalomu med branilci gostov Handanovića premagal z izrednim strelom, piko na i pa je z drugim zadetkom v sodnikovem podaljšku postavil Miralem Pjanić. Zvezdnik BiH je mlajšega izmed bratrancev Handanović, ki je v dresu Interja ubranil šest zaporednih strelov z bele točke in predstavlja fenomen svetovnega nogometa, premagal z atraktivnim prostim strelom. Inter je v rezultatski krizi, na lestvici je padel na 11. mesto.

Jan Oblak: Španski prvak Atletico Madrid je v nedeljo v nesrečnem 13. krogu ugnal Deportivo (2:0), pred srečanjem pa se je pripetila tragedija, saj je po navijaških obračunih izgubil življenje privrženec kluba iz La Corune. Škofjeločan znova ni dočakal prvega nastopa v španskem prvenstvu, ampak je soigralce spremljal s klopi za rezervne igralce. Atletico ostaja na tretjem mestu, za v zadnjem času nepremagljivim mestnim tekmecem Realom zaostaja štiri točke.

Siniša Anđelković: Palermo je v nedeljo izkoristil prednost domačega igrišča in z 2:1 odpravil zadnjeuvrščeno Parmo. Pri pomembni zmagi, s katero je sicilijanski klub ohranil 12. mesto, je vseh 90 minut sodeloval tudi Kranjčan. V tej sezoni je zaigral prav vse tekmovalne minute za Palermo.

Gregor Balažic**: Karpaty je dočakal pomembno zmago v boju za obstanek v ukrajinskem prvenstvu. Pred domačimi gledalci je v Lvivu premagal Hoverlo (1:0). Prekmurec je odigral vso tekmo in si pred koncem prvega polčasa prislužil rumeni karton.

Mišo Brečko: Köln je v soboto naletel na razigranega soseda. V Leverkusnu je sprva kazalo na dobre novice, saj so si kozlički zagotovili vodstvo že po štirih minutah, nato pa je Bayer s petimi zadetki napolnil mrežo gostov in upravičil vlogo favorita. Trboveljčan je kapetanski trak nosil 69 minut, nato pa je odšel z igrišča. Takrat je Bayer vodil le z 2:1. Köln je po trinajstih krogih v Nemčiji na 12. mestu.

Boštjan Cesar: Chievo je doma remiziral z Laziem (0:0), kapetan slovenske reprezentance pa je po krajšem zatišju končno odigral vso tekmo. Po stari navadi, v prejšnji sezoni je bil rekorder v serie A, saj je prejel skoraj 20 rumenih kartonov, je romal v sodnikovo beležnico z rumeno kaznijo. Karton je prejel v 56. minuti. Leteči kozlički ostajajo na nevarnem 18. mestu.

Branko Ilić: Vodilni Partizan je v Novem Pazarju izpustil priložnost, da bi ohranil prednost šestih točk pred Crveno zvezdo. Osvojil je le točko (1:1), pri remiju pa je imel velike prste vmes Ljubljančan, saj je nesrečno skupaj z napadalcem Novega Pazarja Matosom zatresel lastno mrežo. V prejšnjem krogu je dosegel gol za Partizan, tokrat pa pristavil avtogol. Novi Pazar vodi nekdanji strateg ljubljanske Olimpije Milorad Kosanović.

Dominic Maroh: Köln je v soboto naletel na razigranega soseda. V Leverkusnu je sprva kazalo na dobre novice, saj so si kozlički zagotovili vodstvo že po štirih minutah, nato pa je Bayer s petimi zadetki napolnil mrežo gostov in upravičil vlogo favorita. Slovenski reprezentant, sin slovenskega očeta in nemške matere, je odigral 78 minut. Ko je odšel z igrišča, je Bayer še vedno vodil le z 2:1. Köln je po trinajstih krogih v Nemčiji na 12. mestu.

Martin Milec: Standard Liege je padel v črno luknjo. Ko je že kazalo, da bo pod vodstvom novega trenerja Ivana Vukomanovića ujel najboljše v belgijskem prvenstvu, je nanizal že tretji poraz v vseh tekmovanjih. V ligi Europa mu je Kekova Rijeka preprečila, da bi še razmišljal o napredovanju, v Belgiji pa je v nedeljo doma ostal praznih rok proti Kortrijku (0:2). Slovenski desni bočni branilec je igral vso tekmo, Standard pa je padel na osmo mesto. Za vodilnim Club Bruggeom zaostaja osem točk.

Miral Samardžić: Rijeka bo v zadnji tekmi 17. kroga hrvaškega prvenstva danes ob 18. uri pričakala Osijek. Kekovi izbranci za vodilnim Dinamom, ki je v nedeljo kar s 4:0 v gosteh pomendral puljsko Istro 1961, zaostajajo sedem točk.

Andraž Struna: PAS Giannina je v nedeljo preprečljivo odpravila OFI s Krete. Bilo je kar 3:0, Primorec pa je odigral vso tekmo in pomagal klubu, da se je na lestvici grškega prvenstva povzpel na osmo mesto. Nekdanji slovenski reprezentant Mirnes Šišić, ki je v sporu s slovitim trenerjem Gennarom Gattusom, ni kandidiral za tekmo.

Bojan Jokić**: V prvi španski ligi je Villarreal v nedeljo v gosteh odpravil Cordobo (2:0), Kranjčan pa jim je čestital v vlogi gledalca, saj se še vedno vrača po operaciji kolena in še ni nared za tekme. Rumena podmornica je v španskem prvenstvu na visokem šestem mestu.

Valter Birsa: Chievo je doma remiziral z Laziem (0:0), dolgoletni slovenski reprezentant pa je odigral 81 minut. Moštvo iz Verone ostaja na nevarnem 18. mestu.

Goran Cvijanović*: Rijeka bo v zadnji tekmi 17. kroga hrvaškega prvenstva danes ob 18. uri pričakala Osijek. Kekovi izbranci za vodilnim Dinamom, ki je v nedeljo kar s 4:0 v gosteh pomendral puljsko Istro 1961, zaostajajo sedem točk.

Josip Iličić**: Fiorentina je v serie A končno pokazala boljši obraz. V nedeljo je s 4:0 v gosteh nadigrala Cagliari, pri visoki zmagi pa ni sodeloval Kranjčan, pred katerim ni najbolj svetla prihodnost v Firencah, saj se omenja možnost zamenjave klubskega okolja v zimskem prestopnem roku. Dvoboj si je ogledal s klopi za rezervne igralce. Fiorentina se je povzpela na osmo mesto.

Kevin Kampl: Rdeči biki iz Salzburga so si v derbiju 17. kroga avstrijskega prvenstva reševali kožo v zadnjih minutah in vendarle ostali neporaženi proti WAC. Še dve minuti pred koncem so na Red Bull Areni izgubljali z 0:2, nato pa je prvi strelec prvenstva Jonatan Soriano dosegel dva zadetka in poskrbel za delitev točk (2:2). Oba zadetka je dosegel z bele točke. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo, v 24. minuti pa prejel rumeni karton. Salzburg je ohranil prednost šestih točk pred Wolfsbergerjem, za katerega je Tadej Trdina odigral zadnjih dvajset minut.

Andraž Kirm: V prvi ciprski ligi je Omonia v derbiju kroga izgubila pri mestnem tekmecu Apoelu (0:1). Ljubljančan je odigral 75 minut, nato pa ga je trener zamenjal, saj je tri minute pred tem njegov soigralec prejel rdeči karton. Omonia je padla na sedmo mesto, tako da se ji oddaljuje možnost napredovanja v ligo za prvaka, kjer bo nastopilo le šest najboljših klubov.

Rene Krhin**: Inter je v nedeljo izgubil v Rimu (2:4), Štajerec pa je po stari navadi spremljal tekmo z rezervne klopi.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je v serie A končno pokazala boljši obraz. V nedeljo je s 4:0 v gosteh nadigrala Cagliari, pri visoki zmagi pa ni sodeloval Belokranjec. Dvoboj si je ogledal s klopi za rezervne igralce. Fiorentina se je povzpela na osmo mesto.

Dejan Lazarević: Chievo je doma remiziral z Laziem (0:0), hitri Domžalčan pa ponovno ni dobil priložnosti za nastop. Ostal je na klopi, leteči kozlički pa v serie A ostajajo na nevarnem 18. mestu, ki vodi v drugo ligo.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda se v zadnjih tednih utaplja v finančnih težavah, niz neprepričljivih rezultatov v domačem prvenstvu (dva remija) pa je prekinila v mestnem obračunu z OFK Beogradom (2:1). K zmagi, ki jo je na Marakani pozdravilo skoraj deset tisoč gledalcev, je pomagal tudi Korošec. Prispeval je podaji za oba zadetka, rdeče-beli pa so znižali zaostanek za vodilnim Partizanom, ki je remiziral v Novem Pazarju, na štiri točke.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v petek remiziral z Bursasporjem (0:0), gledalci pa niso dočakali zadetkov. Mariborčan je odigral vso tekmo, v izdihljajih prvega polčasa pa je prejel rumeni karton. Na lestvici turškega prvenstva je po enajstih nastopih uvrščen na osmo mesto.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo je v prvi ruski ligi osvojil pomembno točko na gostovanju v Krasnodarju (1:1), s katero je prekrižal načrte Kubanu. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo, Torpedo pa se je povzpel na 14. mesto, ki že dopušča možnost obstanka.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je na štadionu Ernst Happel razveselil privržence z domačo zmago nad Wiener Neustadtom (3:0). Dva zadetka je prispeval slovenski reprezentant, ki je najboljši strelec zeleno-belih v tej sezoni pa je dosegel že 11 zadetkov in je drugi strelec prvenstva. Rapid je v Avstriji na četrtem mestu.

Roman Bezjak**: V prvi bolgarski ligi je Ludogorec v nedeljo s 5:1 torpediral sofijsko Lokomotivo (5:1), a brez pomoči koroškega napadalca, ki po poškodbi še vedno ni pripravljen na vrnitev na igrišča. Bolgarski prvak iz Razgrada za vodilnim CSKA zaostaja tri točke.

Džengis Čavušević*: St. Gallen je v nedeljo izgubil na gostovanju v Bernu. Young Boys je bil boljši s 4:2, čeprav so gostje dvakrat vodili, a jim je načrte prekrižal rdeči karton na začetku drugega polčasa, zaradi katerega je Ljubljančan na klop odšel že po 50 minutah. St. Gallen v Švici ostaja na petem mestu.

Zlatko Dedić**: FSV Frankfurt je v drugi nemški ligi osvojil Allianz Areno. V nedeljo je v gosteh ugnal 1860 München z 2:0, prvi zadetek za gostujočo ekipo pa je v 44. minuti na izjemno atraktiven način dosegel Primorec. To je bil njegov drugi zadetek v tej sezoni. FSV se je povzpel na 11. mesto.

Zlatan Ljubijankić: V prvi japonski ligi je Omiya Ardija zelo blizu izpadu. V zadnjih petih krogih je osvojila le eno točko, v soboto pa ostala praznih rok pri Nagoyi Grampus (1:2). Zmagoviti zadetek je prejela v sodnikovem podaljšku, ko je bil Ljubljančan še vedno na igrišču. Odigral je vso tekmo, Omiya pa krog pred koncem ostaja na neugodnem 18. mestu, ki pelje v drugo ligo. Za Novakovićevim klubom zaostaja tri točke.

Tim Matavž**: Augsburg je v izvrstni formi. Zmagal je še tretjič zapored, tokrat je pred domačim občinstvom s 3:1 premagal Hamburger SV. Žal je za nekaj časa ostal brez primorskega napadalca, ki si je zvil gleženj in že v 12. minuti zapustil igrišče. V ponedeljek ga čaka podroben zdravstveni pregled, njegovi soigralci pa so poskrbeli, da se je bavarski klub povzpel na četrto mesto. To je mesto, ki prinaša kvalifikacije za ligo prvakov.

Milivoje Novaković: Prav Ljubijankićev reprezentančni soigralec utegne biti tisti, ki bo s svojim Shimizu S-Pulsom potegnil boljšo v boju za obstanek med japonsko elito. Shimizu je v soboto izgubil na gostovanju pri Kashiwi Reysol (1:3). Novaković se je trudil vso tekmo, a se ni vpisal med strelce, tako da ostaja pri 12 prvenstvenih golih v tej sezoni. Shimizu ima krog pred koncem sezone tri točke prednosti pred Omiyo Ljubijankića. Vse kaže, da se bo od elite poslovil mlajši Ljubljančan.

Ne spreglejte