Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 8. 2011,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miran Burgič NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 2. 8. 2011, 21.52

8 let

Burgič: Olimpija lahko izloči Austrio

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski napadalec Miran Burgič je zaradi poškodbe izpustil tekmo z Austrio, ki se je končala z 0:0. Po njegovem mnenju so Dunajčani daleč od prave forme, kar bi lahko bila voda na mlin Olimpiji.

Sezono je začel z zadetkom, nato pa je na gostovanju v Salzburgu trčil z vratarjem, prejel neugoden udarec pod rebra in idile je bilo konec. ''Poizkusil sem tudi z injekcijami, a me je še vedno bolelo. Zato sem nastop z Austrio izpustil. Udarec vendarle ni pustil resnejših posledic, zato bom za naslednjo tekmo že nared,'' je pojasnil Miran Burgič, ki si nogometni kruh služi na Tirolskem. V Innsbrucku je v nedeljo gostovala dunajska Austria, evropski tekmec ljubljanske Olimpije, zato nas je zanimalo mnenje slovenskega napadalca o predstavi ''vijolic''. ''Austria je v Innsbrucku odigrala podobno kot v Ljubljani. Tekmo z Olimpijo sem si ogledal po televiziji. Olimpija je dobro igrala in je res škoda, da ni iztržila boljšega rezultata. Austria pri nas ni kaj dosti tvegala. Zadovoljna je bila s točko, na tekmi pa si je priigrala le eno priložnost. Mi smo jih imeli malce več, tri. Tekma je bila namreč bolj zaprta,'' je ocenil nekdanji napadalec Novogoričanov, ki je v igri Dunajčanov opazil zanimivo ugotovitev. Takšno, ki lahko v tabor Olimpije vnese dodaten ščepec optimizma.

''Austria je še daleč od prave forme. Vem, kako je igrala lani, in sedaj zagotovo še ni v taki formi. Olimpija ima res dobro priložnost,'' je v pogovoru za Sportal zatrdil 26-letni Burgič in vse skupaj ponazoril s primerom iz minule sezone, ko so imeli Dunajčani v uvodnih evropskih nastopih, še posebej s Širokim Brijegom, ogromno težav. Za zdaj ne blestijo tudi v domačem prvenstvu: ''V treh nastopih so zmagali le enkrat, pa še to z izdatno pomočjo sreče. Proti Riedu so dosegli zadetek za 2:1 v zadnji minuti in to tako, da je hotel igralec poslati predložek, a mu je žoga šla ušla preko noge in je povsem po naključju dosegel evrogol. Dunajčani res še niso pravi.''

Austria presenečena

V Innsbrucku je trener Austrie Karl Daxbacher v napadu združil udarni trojček Linz – Jun – Barazite. ''Njihova normalna postavitev je 4-3-3. Tako igrajo večino tekem, kdaj pa kdaj se v gosteh odločijo za bolj zaprto različico. Vsi napadalci so nevarni, meni pa je najbolj 'všeč' Jun. Paziti je potrebno tudi na Linza. Je tak tip igralca, da ga ne vidiš celo tekmo, potem pa te kaznuje iz edine priložnosti.'' Že po žrebu, ko je ples kroglic združil soseda iz Dunaja in Ljubljane, je pozorno spremljal odmeve iz tabora Austrie. Po prvi tekmi je bilo na račun Olimpije slišati veliko pohval. ''Zelo so bili presenečeni nad Olimpijo. Priznali so, da jih je nadigrala. Ne verjamem pa, da so jo podcenjevali. Želijo priti v ligo Europa, to je velik cilj, ki se jim zdi realen, a morajo najprej premagati Olimpijo. Znajo igrati na rezultat, a niso še dovolj uigrani, kar bi lahko Olimpija izkoristila in jih izločila. Austria namreč potrebuje še nekaj časa, da se 'vteče','' razmišlja napadalec Wackerja.

V ljubljanski ekipi pozna Dareta Vršiča, tudi z reprezentančnih akcij, rad se spominja tudi nekdanjih skupnih iger v ''mestu vrtnic'' s Sašo Raničem. ''Je že nared? On bi bil lahko velik Olimpijin adut na Dunaju, saj ga Avstrijci ne poznajo,'' je pohvalil nekdanjega soigralca, ki se vrača po daljši odsotnosti zaradi poškodbe.

Ne spreglejte